Cheesecake cu portocale - Cornea Laurenţa Daniela

cheesecake-cu-portocala-283309.jpg

cheesecake, ingrediente, preparare
Cheesecake cu portocală

Ingrediente:

Blat: 300 g biscuiţi, 100 g nuci, 2 linguri cacao, 5 linguri zahăr, 200 g unt.

Crema: 1 cutie cremă de brânză, 200 ml frişcă, 250 ml budincă de portocale.

Jeleu: sucul de la 1 rodie, 1 lingură făină, 2-3 linguri zahăr.

Preparare

Blatul -  Mărunţim biscuiţii şi nucile cu ajutorul robotului sau cu maşina de tocat.

Topim untul şi îl lăsăm să se răcească. Adăugăm în bol biscuiţii, nucile şi zahărul şi le amestecăm. Adaugăm untul până amestecând bine rezultă o compoziţie omogenă. Tapetăm o tavă cu folie alimentară şi adăugăm compoziţia şi cu o lingură nivelăm. Dăm la rece până este gata crema.

Crema  - stoarcem 4 portocale. Într-un ibric adăugăm sucul de portocale, 3 linguri de zahăr şi punem pe foc. Când începe să fiarbă adăugăm 1 lingură de făină dizolvată cu puţin suc, amestecăm continuu până se îngroaşă şi devine ca o cremă mai groasă, apoi se lasă să se ​​răcească.

Mixăm crema de brânză cu zahărul, adăugăm frişca şi mixăm până se omogenizează, adăugăm budinca de portocale şi amestecăm cu o lingură până se omogenizează.

Scoatem tava de la frigider şi adăugăm crema, nivelăm şi o dăm dion nou la frigider.

Jeleu  - curăţăm rodia şi o adăugăm în robot, o mixăm bine. Cu ajutorul unei strecurători strecurăm sucul obţinut, evitând să cadă sâmburi.

Adăugăm sucul în ibric, punem zahărul, făina şi amestecăm bine, punem pe foc amestecând continuu până obţinem ne sos mai grosuţ.

Lăsăm să se răcească, după aceea adăugăm peste cremă, i dăm din nou la rece 30 minute. Scoatem prăjitura din tavă şi aşezăm pe platou 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1