Cea mai bună reţetă de baclava

baclava.jpg

baclava, reteta, nuca, desert, prajitura, click pofta buna
Poţi pregăti această reţetă pentru invitaţii din noaptea de Revelion.
clickpoftabuna.ro

Baclavaua este un desert foarte dulce, pe bază de miere, popular în zonele de sub dominaţia Imperiului Otoman, în Asia, şi în zonele apropiate, fiind recunoscut ca un desert specific turcesc. Se întâlneşte în Arabia, Iran, Caucaz, Afghanistan şi Asia Centrală. Deşi începuturile acestui desert sunt incerte, cel mai probabil a fost creat pentru prima dată în bucătăria imperială a Palatului Topkapi. Urmează şi tu paşii recomandaţi de noi pentru a prepara cea mai bună reţetă de baclava.

Cea mai bună reţetă de baclava – Ingrediente (1 tavă)

Pentru foi
400 g făină
150 ml apă
25 ml ulei
1 linguriţă sare

Pentru umplutură
250 g miez de nucă
30 g pesmet

Pentru sirop
200 g zahăr cu aromă de vanilie
100 g miere
1 lămâie mare
250 ml apă

Pentru decor
100 g fistic

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Loading...
 
 

Citește și

  • Ingrediente. Pentru aluat: 500 g făină, 1 pahar de apă călduţă, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet. Pentru umplutură: 300 g nuci zdrobite, 200 g migdale zdrobite, 150 g zahăr, 1 lingură scorţişoară măcinată. Pentru sirop: 400 ml apă, 300 g zahăr, 10 cuişoare parfumate, zeama de la o jumătate de lămâie, 50 g unt topit pentru uns foile

  • Ingrediente. Pentru aluat: 500 g făină, 1 pahar apă călduţă, 3 linguri ulei, 1 lingură oţet. Pentru umplutură: 100 g unt, 300 g nucă măcinată, 350 g zahăr, 200 ml miere , 200 ml apă, esenţă de rom, coaja şi zeama de la o lămâie, 2 linguriţe scorţişoară măcinată, 50 g fistic măcinat

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1