Ce sunt şi cum se prepară pelmeni, cel mai popular fel de mâncare în Rusia

bucataria-ruseasca.jpg

Bucătăria rusească este foarte diversificată Foto: Shutterstock

În Rusia se spune că pelmeni ar fi mâncarea burlacilor. Motivul este simplu: se găsesc la orice colţ de stradă, mai ales sub formă congelată, iar atunci când ai frigiderul gol sau nu ai timp să găteşti, aceşti mici colţunaşi umpluţi cu carne îţi potolesc foamea. Află de unde provin, dar şi ce alte mâncăruri gustoase au ruşii.

Bucătăria rusească a fost influenţată de condiţiile naturale şi asezarea geografică. Lacurile, râurile şi mările bogate în peşte, pădurile întinse pe suprafeţe imense au contribuit la apariţia în cultura gastronomică rusească a multor preparate pe bază de peşte, vânat, ciuperci şi fructe de pădure. Totuşi, bucătaria rusească nu se limitează doar la aceste alimente, ci se inspiră din multitudinea de preparate a celor peste 150 de naţionalităţi care locuiesc pe teritoriul Rusiei. Printre mâncărurile adoptate de la alte popoare se află pilaful (plov) - originar din Orientul Apropiat, pelmeni (colţunaşi cu carne) - reţetă originară din China (“jiǎozi”), care s-a răspândit pe larg în Rusia şi Asia Mijlocie. Află aici cum se prepară delicioşii pelmeni, dar şi ce sunt blini, soleanca şi kasha, specialităţi din gastronomia rusă.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 300 g boabe de fasole colorată, 200 g costiţă afumată, 1 ceapă, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ardei gras, 300 ml pulpă de roşii (conservă)pătrunjel verde, 500 ml borş de casă, sare, piper

  • Ingrediente:Pentru blat: 5 ouă, 120 g zahăr, 5 linguri apă, 1 plic zahăr vanilinat bourbon, 100 g făină, 3 linguri cacao, 1/2 plic praf de copt, 1 lingură cu vârf amidon alimentar, un praf de sare. Pentru cremă: 120 g zahăr, 2 linguri miere, 250 ml frişcă lichidă, 10 g unt, 50 g ciocolată, 2 plicuri zahăr vanilinat bourbon. Pentru glazură: 75 g ciocolată menaj.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1