Ce poţi face cu resturile de la masa de Crăciun: ciorbă pentru mahmureală şi budincă de cozonac

Ultima actualizare:

    Această ciorbă are influenţe ruseşti @shutterstockclickpentrufemei.ro
Această ciorbă are influenţe ruseşti @shutterstockclickpentrufemei.ro

De multe ori, pentru mesele de Sărbători se prepară cantităţi impresionante de mâncare. Şi, chiar dacă sunt mulţi pofticioşi, tot rămân o mulţime de preparate neterminate. Iar cum un vechi proverb spune că ciorba reîncălzită nu mai are gust, o idee ar fi să retransformi resturile total resturile rămase şi să eviţi risipa alimentară.

Chiar dacă obiceiul este ca de Crăciun masa să fie plină cu tot felul de mâncăruri tradiţionale, care de care mai apetisante, ideal ar fi să gătim cât mâncăm la una sau două mese în familie. Astfel, evităm risipa alimentară şi nici nu vom mânca exagerat în această perioadă.

Totuşi, dacă gătim mai mult, ceea ce se întâmplă în multe familii, şi nu dorim să mâncăm aceleaşi feluri zile la rând, le putem transforma în alte preparate delicioase, fără mult efort.

Unele dintre cele mai bune mâncăruri din lume s-au născut din... resturi.

Citește aici despre ce preparat este vorba și ce altceva mai poți face din resturile de mâncare.

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net