Cartofi cu spanac - Carmen Ramona Nadaban

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 300 ml de smântână; 1 căţel de usturoi; 2 ouă; 400 g de spanac; unt pentru uns; 850 g de cartofi decojiţi şi feliaţi mărunt (felii cam de 3mm grosime); 25 g de brânză telemea sau caşcaval.

Preparare:
1. Se pune spanacul la fiert şi se lasă câteva minute, apoi se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se stoarce cât mai multă apă posibil. Se asezonează cu sare, piper.

2. Între timp se curaţă cartofii şi se feliază. Ouăle se bat cu smântana şi se adaugă usturoiul pisat.

3. Se unge bine cu unt un vas termorezistent şi se aşază jumătate din feliile de cartofi pe fundul acestuia.

Se aşază un strat de spanac, apoi cartofii rămaşi. Se toarnă amestecul de smântână, apoi se presară brânza. Se coace totul 45-55 de minute până se rumeneşte şi se înmoaie.

Poftă bună!

Mai citeşte:

Chifteluţe

la cuptor

Frigărui

de pui cu legume

Frigărui

Chifteluţe

de pui

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


loading...
Loading...