Angela Rusu, rețetă de zacuscă din 3 legume: "Eu pun și miere, și scorțișoară"

angela-rusu-zacusca.jpg

Angela Rusu este pricepută și în bucătărie, nu doar la cântat
foto: arhivă personală
Citeste tot despre: 

Cântăreață talentată pe scenă, gospodină desăvârșită atunci când nu poartă costumul popular. Angela Rusu a preparat mâncarea toamnei: zacuscă a la Angela, din trei legume, cu două linguri de miere și un praf de scorțișoară. În prima tură i-au ieșit 14 borcane, însă toamna e lungă și are timp să facă pentru toată familia ei.

E mereu coafată, machiată, cu manichiura impecabilă și super elegantă, însă când intră în bucătărie și își pune șorțul, Angela Rusu (46 de ani) este sarea și piperul: o gospodină desăvârșită! Dacă zilele trecute fanii au văzut-o pe cântăreață în timp ce grădinărea și săpa prin curtea casei, fiind și șefă de șantier la renovarea unei case bătrânești, pe care tocmai ce a cumpărat-o, de curând aceștia au putut să o vadă pe artista de la Gherla amestecând în zacuscă.

Și-a suflecat mânecile, și-a strâns părul și a trecut la tăiat bucățele ardeii, vinetele și ceapa, pentru a face o bunătate de zacuscă, așa cum îi șade bine ardelencei. În câteva ore, "zacusca a la Gherla" a fost gata și a umplut nici mai mult nici mai puțin de 14 borcane. Și asta doar în prima tură, pentru că are o cămară destul de mare.

angela-rusu.jpg

Angela Rusu a făcut 14 borcane de zacuscă
foto: arhivă personală

Rețeta de zacuscă a Angelei Rusu

"Îmi place foarte mult să gătesc. Mă relaxează, iar acum chiar am avut timp să mă ocup de treaba asta. De când eram fată știu să fac zacuscă, și o fac așa, ca la Gherla. De dimineață m-am trezit, am copt gogoșarii, vinetele și apoi m-am pus pe învârtit. Nu este o rețetă aparte de cea obișnuită, însă eu pun și două linguri de miere și un praf de scorțișoară pentru că îi dă un gust deosebit. Am avut 5 kilograme de vinete, 5 kilograme de gogoșari, 2,5 kg de ceapă, 0,750 grame de ulei, 500 grame de bulion, sare de murături, piper, iar pentru aromă am pus foi de dafin. Le-am făcut la foc normal, timp de 3-4 ore. E o zacuscă muzicală, pentru că i-am tot cântat până s-a făcut. Și nu orice melodie, ci ultima piesă Tată, bucuria mea, pe care i-am dedicat-o tatălui meu. Compoziția mi-a ajuns pentru 14 borcane, însă pentru că recolta este mare, vom mai face câteva ture, mai ales că am o familie mare, care adoră zacusca mea", a declarat Angela Rusu pentru ziarul Click!

Citește și:

Cum faci zacusca fără să coci vinetele și ardeii. Rețeta care salvează gospodinele

Dan Helciug, specialist în zacuscă. Ce rețetă folosește cântărețul

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1