Andreea Raicu vă dă 5 reţete de sucuri pline de vitamine

r111-1.-3col-.jpg

Fotografii: andreearaicu.ro

După îngheţată, smoothie-urile din fructe sunt desertul ideal pe timp de vară. Dulci şi bune, dar revigorante în acelaşi timp, aceste sucuri hrănitoare, pline de vitamine, pot ţine loc de mic dejun sau de gustare.

Pasionată de gătit, Andreea Raicu ştie o mulţime de reţete sănătoase. „Smoothie-urile sunt uşor de făcut şi poţi pune în ele tot ce îţi place, tot ce ai poftă sau ce e de sezon. Un smoothie perfect îţi oferă energie şi te ajută să fii în formă toată ziua. Nu e dificil de preparat, important e să ştii ce ingrediente să foloseşti. Mie îmi place ca în dimineţile în care fac sport să beau un astfel de suc răcoros. Pe lângă ce am în frigider, mereu îmbogăţesc reţeta cu superalimente precum pudră acai, pudră de maca, de baobab sau proteină. Astfel, un pahar de smoothie conţine cantităţi mari de fibre, vitamine, minerale, proteine şi alţi nutrienţi hrănitori şi naturali, dacă evităm zahărul”, spune Andreea.

Sweet pink

Ingrediente: 6 căpşuni, 1 banană, 1 cană de lapte de migdale, 1 lingură unt de arahide, 4 cuburi de gheaţă.

Toate ingredientele se pun în blender, se omogenizează şi se savurează proaspăt, ornat cu fulgi de migdale sau orice aveţi în casă.

Smoothie cu de toate

Ingrediente: o felie generoasă de pepene roşu, 1 banană, 2 castraveţi, 3 prune, un mănunchi de spanac, apă de cocos, pudră de maca, pudră acai, spirulină (dacă vă place) şi gheaţă. 

Toate ingredientele se pun în blender şi se mixează bine. Cantitatea de apă de cocos variază în funcţie de cât de fluid vrei să fie smoothie-ul. Superalimentele din compoziţie conţin un procent mult mai mare de vitamine, minerale şi antioxidanţi decât fructele şi legumele, acest preparat fiind hrănitor şi detoxifiant.

Mousse de pepene galben

Ingrediente: 2 pliculeţe de gelatină fără aromă, 3 linguri de zeamă de lămâie, 480 g miez de pepene galben tăiat cubuleţe, 1 lingură zahăr, 120 g iaurt degresat, zeamă de lămâie. 

Mod de preparare: se ia o oală mică în care se pune zeama de lămâie, se adaugă pliculeţele de gelatină şi se lasă să stea un minut, apoi se pune la încălzit la foc mic până când gelatina e complet dizolvată. Se adaugă pepenele şi zahărul, se mixează, se încorporează iaurtul, apoi se pune în pahare şi se dă la rece. Dacă vrei, poţi decora cu frunze proaspete de mentă.

Smoothie cu mango

Ingrediente: un mango, 1 banană, 1 cană lapte de migdale, câteva frunze de mentă, 4 cuburi de gheaţă. 

Toate ingredientele se pun în blender şi se omogenizează, apoi se toarnă în pahare, decorat cu seminţe de dovleac.

Detox verde

Ingrediente: 1 cană baby spanac, 1 banană, 1 cană ananas, 1 cană lapte de migdale, 4 cuburi de gheaţă. 

Toate acestea se blenduiesc timp de câteva secunde, apoi se savurează. E plin de vitamine, dar sărac în calorii.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1