Ai rămas fără lapte sau brânză? Iată cu ce le poți înlocui

inlocuitori-lapte.jpg

Laptele de vaca, in caz ca ne lipseste din casa, poate fi înlocuit cu succes cu alte variante de produse
Laptele de vacă, în caz că ne lipsește din casă, poate fi înlocuit cu succes cu alte variante de produse
Foto: Shutterstock

Cu ce poți înlocui laptele, laptele bătut sau brânza, atunci cînd deschizi frigiderul și vezi că-ți lipsesc cu desăvârșire? Există câteva trucuri alimentare cu care poți suplini respectivele produse, mai ales în această perioadă în care ele dispar rapid de pe rafturile magazinelor.

Aici posibilitățile sunt foarte variante. Conform ecosalon.ro, în locul laptelui de vacă poți folosi orice fel de lapte vegetal, de la cel de soia, la cel de migdale sau de nucă de cocos. Cea mai bună soluție rămâne laptele de migdale. Ai nevoie de o cană de migdale, ½ linguriță de sare de mare și trei căni cu apă. Migdalele trebuie lăsate în apă să se rehidrateze cel puțin 20 de ore. Mixează apoi într-un blender migdalele cu trei căni cu apă. Strecoară ceea ce rezultă, adaugă sarea și folosește imediat. Laptele bătut poate fi înlocuit printr-un truc foarte simplu. Combină o linguriță de oțet alb cu o cană de lapte de soia sau de migdale. Merge și cu lapte de nucă de cocos sau lapte de orez. Va rezulta un lapte bătut foarte bun. Pentru brânză, înlocuitorul cel mai potrivit este tofu, evident. Pentru paste, cea mai bună alegere o reprezintă drojdia. Are o aromă naturală de brânză și merge foarte bine în piureurile de conopidă și cartofi casubstitut pentru brânză.

Loading...

Citește și