9 băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă!

bauturi-dulci-smoothie-cu-banane-si-kiwi.jpg

băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă smoothie cu banane si kiwi
Băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă: Smoothie cu banane si kiwi

De ce să cumperi băuturi din comerț când le poți prepara simplu și rapid la tine acasă? Nu numai că poți face combinații după bunul plac, ci sunt și mai sănătoase. Iată 9 băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă.

Limonadă cu miere, milkshake cu banana sau smoothie de kiwi! Sunt doar câteva dintre băuturile dulci pe care le poți prepara singur acasă. Pentru unele ai nevoie de 10 minute, pentru altele chiar și jumătate de oră. Dar la final, când îți vei savura băutura, va merita fiecare minut petrecut în bucătărie.

9 băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă

Începem cu sorbetul de căpșuni, care are o istorie foarte îndepărtată. Povestea acestui desert rece a început în perioada împăratului roman Nero, căruia îi plăcea să mănânce fructele pasate cu zăpadă. Cu timpul, rețeta de sorbet s-a modificat, pe lângă apă, fructe și gheață adăugându-se lichioruri și lapte.

Sorbet de căpșuni

 

Ingrediente sorbet de căpșuni: 500 g căpşuni, ½ linguriță de extract de Stevia, zeama de la o lămâie

Mod de preparare sorbet de căpșuni: Speli căpșunile și le rupi codițele, apoi le faci piure. Torni zeama de lămâie, amestecând continuu, apoi adaugi extractul de Stevia. Dai vasul la congelator, câteva ore, având grijă ca la fiecare oră să amesteci compoziţia cu o furculiță ca să zdrobești cristalele de gheață. Poți servi sorbetul cu lingurița sau cu paiul.

Limonadă cu miere

limonada-cu-miere.jpg

bauturi dulci limonada cu miere
Limonada cu miere

 

Ingrediente limonadă cu miere: 4 lămâi bine coapte, 1 l apă, 3-4 linguri miere ApiLand, frunze de mentă;

Mod de preparare limonadă cu miere: Tai lămâile jumătăţi şi le storci. Amesteci mierea ApiLand cu jumătate din cantitatea de apă, după care pui sucul de lămâie. Torni şi restul apei şi dai la frigider. Servești cu frunze proaspete de mentă.

Milkshake răcoritor cu banane

milkshake-racoritor-de-banane.jpg

bauturi dulci milkshake racoritor banane
Milkshake răcoritor cu banane

 

Ingrediente milkshake răcoritor cu banane: 2 banane foarte reci, 300 ml lapte.

Mod de preparare milkshake răcoritor cu banane: Cureţi bananele de coajă, le tai rondele, oprești două felii pentru decor, iar restul le zdrobești în blender. Torni lapte, puțin câte puțin, peste piureul de banane şi amesteci. Trebuie să obții o băutură potrivit de groasă.

Băuturi dulci: Smoothie cu banane şi kiwi

bauturi-dulci-smoothie-cu-banane-si-kiwi.jpg

băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă smoothie cu banane si kiwi
Băuturi dulci pe care le poți prepara singur acasă: Smoothie cu banane si kiwi

 

Ingrediente smoothie cu banane şi kiwi: 4 kiwi, 2 banane, 1 linguriţă miere, zeama de la o jumătate de lămâie;

Mod de preparare smoothie cu banane şi kiwi: Descojeşti fructele şi le pasezi cu blenderul, rând pe rând, împreună cu mierea. La final, amesteci cu sucul de lămâie.

Ceai rece de piersici

ceai-rece-de-piersici.jpg

bauturi dulci ceai rece de piersici
Ceai rece de piersici

 

Ingrediente ceai rece de piersici: 8 pliculeţe de ceai alb sau verde, 1/4 lămâie, 1 lămâie verde (lime), 2-3 piersici, 3 linguri miere, crenguţe de mentă proaspătă, 3l apă, cuburi de gheaţă

Mod de preparare ceai rece de piersici: Scoţi sâmburii piersicilor, tai felii subţiri lămâia, lămâia verde (lime) şi piersicile, cu tot cu coajă. Fierbi apa, adaugi pliculeţele de ceai când clocoteşte apa, opreşti focul, pui piersicile şi laşi să se infuzeze 10 minute, apoi strecori ceaiul. Adaugi feliile de lămâie, mierea, laşi să se răcească şi dai vasul la frigider pentru cel puţin două ore. Îl serveşti strecurat, cu cuburi de gheaţă şi cu o crenguţă de mentă proaspătă.

Smoothie de kiwi

smoothie-de-kiwi.jpg

bauturi dulci smoothie de kiwi
Smoothie de kiwi

 

Ingrediente smoothie de kiwi: ¼ pepene galben, 1 cană gheaţă, 5-6 bucăţi kiwi, 5-6 frunze de mentă proaspătă, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri miere.

Mod de preparare smoothie de kiwi: Mai întâi cureţi kiwi de coajă şi tai cubuleţe. Tai și pulpa de pepene cubuleţe. Pui fructele în blender, adaugi mierea, zeama de lămâie, gheaţa şi frunzele de mentă. Mixezi totul circa două minute, torni în pahare şi serveşti decorat cu felii de kiwi şi pepene. Poți să înlocuiești pepenele cu o banană.

Băutură cu mere și scorțișoară

bautura-cu-mere-si-scortisoara.jpg

bauturi dulci bautura cu mere si scortisoara
Băutură cu mere și scorțișoară

 

Ingrediente băutură cu mere și scorțișoară: 2 mere verzi, 500 ml lapte, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri miere, 1 vârf cuţit scorţişoară, cuburi de gheaţă;

Mod de preparare băutură cu mere și scorțișoară: Speli merele, le cureţi de coajă şi le dai pe răzătoarea mică. Le stropeşti cu zeama de lămâie. Pui merele în blender şi le mixezi până ce obţii un piure omogen. Răstorni piureul într-un bol, pui mierea, scorţişoara şi amesteci. Torni laptele și amesteci continuu. Sfărâmi cuburile de gheaţă, le pui în pahare înalte şi torni compoziţia obţinută. Serveşti cu feliuţe de măr.

Vin cald de mere

vin-cald-de-mere.jpg

bauturi dulci vin cald de mere
Vin cald de mere

 

Ingrediente vin cald de mere: 1 kg mere, 30-40 g fructoză,1 l vin alb sec, 1 pahar apă, 1 lămâie, 1 linguriţă scorţişoară;

Mod de preparare vin cald de mere: Speli merele, le tai rondele, fără să le scoţi sâmburii, le aşezi într-o tavă, presari fructoza şi dai la cuptor pentru 15 minute, la foc mare, pentru a se carameliza zahărul. Între timp, încălzeşti vinul şi apa, adaugi coaja de la o lămâie şi scorţişoara. Când compoziţia fierbe, adaugi merele, amesteci, stingi focul şi laşi vasul acoperit 30 de minute. Treci amestecul prin sită şi adaugi zeama de la lămâie.

Băutură de morcovi

bautura-de-morcovi.jpg

bauturi dulci bautura de morcovi
Băutură de morcovi

 

Ingrediente băutură de morcovi: 1 kg morcovi, 2 căni apă caldă, 2 portocale, 1 lingură miere, frunze de mentă;

Mod de preparare băutură de morcovi: Speli morcovii, îi cureți de coajă, apoi îi pui în storcătorul de fructe. Adaugi 2 căni cu apă caldă şi lași amestecul 15-30 de minute, apoi îl pui într-un vas de doi litri. Storci două portocale, iar sucul lor îl pui peste cel de morcovi împreună cu mierea. Amesteci bine, iar la servire pui deasupra şi frunzuliţe de mentă răcoritoare.

Citește și:

Răcoreşte-te cu limonadă de la vedete!

Băuturi recomandate când faci sport

 

 

Loading...