4 rețete de cocktailuri inedite cu pepene, de la Oana Cuzino

oana-cuzino.jpg

Oana Cuzino
Oana Cuzino

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Ar fi chiar păcat să nu profiți, în această perioadă, de pepeni! Sunt gustoşi, răcoritori, hidratanţi și plini de nutrienți. Îi poți consuma ca atare sau poți face din ei smoothie-uri și cocktailuri interesante. Oana Cuzino, prezentatoarea „Ce se întâmplă, doctore?”, ne dă 4 rețete delicioase și ușor de preparat.

„Aștepți musafiri sau te pregătești pentru o petrecere plăcută cu prietenii? Impresionează-i cu o serie de băuturi inedite și răcoroase, pe bază de pepene roșu sau galben”, spune Oana Cuzino, care ne propune câteva băuturi atât cu alcool, cât și fără. Recomandă să nu le consumăm imediat după masă deoarece nu doar că se mărește aportul caloric, însă apar și probleme de digestie.

Limonadă cu pepene roșu

limonada-pepene-281460173.jpg

Limonadă cu pepene roșu
Limonadă cu pepene roșu
Foto: Shutterstock

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): o jumătate de pepene roșu, 12 lămâi, 12-15 frunze de busuioc, 3,5 – 4 litri de apă și 2 cești de sirop de ștevie.

Mod de preparare: combini 3 căni de apă și siropul de ștevie într-o cratiță pe care o dai la foc și lași să dea într-un clocot, apoi adaugi frunzele de busuioc și dai de-o parte, lăsând la infuzat aproximativ 30 de minute. Între timp, tai pepenele cubulețe, îl cureți de semințe și îl blenduiești. Adaugi apa cu sucul de lămâie și siropul de busuioc.

Gin tonic cu pepene galben

gin-tonic-pepene-1546597748.jpg

Pepene cu gin tonic
Pepene cu gin tonic

Ingrediente: 4 căni de cubulețe de pepene galben, 60 ml apă, gin sau apă tonică (după preferință), un sfert de ceașcă de zahăr și cuburi de gheață.

Mod de preparare: mixeaază pepenele cu zahărul și apa până obții o compoziție fină, apoi strecoar-o ca să elimini pulpa prea groasă. Toarnă în pahare cam 100 ml suc de pepene galben și 30-60 ml de gin, după gust. Decorează cu bucățele de pepene galben înfipte în scobitori.

Cocktail alcoolic cu lapte de cocos

cocktail-alcoolic-cocos-pepene-233517580.jpg

Cocktail alcoolic cu pepene și rom
Cocktail alcoolic cu pepene și rom

Ingrediente: 4 căni mari de pepene roșu tăiat cubulețe, 60 ml zeamă de lime, 80 ml rom, 60 ml lapte de cocos și o cană de cuburi de gheață.

Mod de preparare: amesteci toate ingredientele în blender până la omogenizare. Dai paharele prin care vrei să servești băutura prin zahăr toss, întorcându-le cu gura în jos, apoi le decorezi cu o felie de lime sau cu o feliuță subțire de pepene roșu.

Smoothie cu pepene galben și lămâie

smoothie-pepene-282672581.jpg

Smoothie cu pepene galben
Smoothie cu pepene galben

Ingrediente (pentru 4 porții): ¼ pepene galben Cantalup, ¼ pepene galben ananas, zeama de la o lămâie, 5 cuburi de gheață.

Mod de preparare: se mărunțește pepenele și se pune în blender, se adaugă zeama de lămâie și cuburile de gheață și se blenduiește până când se obține un smoothie cremos.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Nu poţi concepe viaţa fără înghetaţă, mai ales acum, vara, însă ţi-e teamă să nu-ţi pui în pericol silueta? Nu eşti singură. Vedetele au trăit aceeaşi frustrare, însă au găsit soluţia – îngheţata fără zahăr, fără grăsimi, naturală şi sănătoasă. Se poate face uşor şi rapid, în casă. Ioana Ginghină, Dana Războiu sau Laura Cosoi îţi dezvăluie câteva reţete.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5