3 reţete sănătoase pe care nu trebuie să le ratezi

Ultima actualizare:

    Shake-ul de căpșuni poate înlocui cu succes micul dejun
Shake-ul de căpșuni poate înlocui cu succes micul dejun

Unele dintre cele mai sănătoase fructe oferite de natură se găsesc în această perioadă în pieţe. Acum e sezonul lor şi nu trebuie să le ratezi.

Poţi prepara reţete delicioase, pline de vitamine, care îţi detoxifică organismul.

Shake-uri cu căpşune

Cele mai bune şi mai aromate căpşune le găseşti în această perioadă. Poţi face din ele shake-uri delicioase, dar şi aspectuoase, le poţi combina cu iaurt, cu miere, nuci şi alte fructe.

Un shake răcoros se face dintr-un castronel de căpşune, amestecat cu 2-3 linguri de iaurt gras, 3 frunze proaspete de mentă şi o linguriţă de miere. Se mixează şi se pune în pahare, pe care le decorezi cu frunze de mentă şi cu căpşune.

Această băutură este hrănitoare şi plină de vitamine, putând înlocui cu succes un mic dejun. Poţi să-ţi prepari un desert doar din iaurt gras şi căpşune, în straturi alternative.

Socata

Se face din flori de soc, miere, lămâie şi mentă, toate ingredientele având beneficii valoroase pentru sănătate. Ai nevoie de 14 flori mari la 10 litri de apă plată, 4 lămâi (două tăiate felii, de la alte două doar sucul), câteva bobiţe de orez (ajută la fermentare), două rămurele de mentă şi miere după gust. Toate acestea se pun într-un vas care se lasă în soare, acoperit, timp de 2-4 zile, până ajunge la nivelul de aciditate dorit. Apoi se strecoară şi se pune în sticle, la frigider. Această băutură ajută la detoxifierea organismului, are proprietăţi laxative, ajută la eliminarea apei din ţesuturi, e recomandată în boli de rinichi, dar şi în caz de răceli, bronşite. Are proprietăţi antiseptice, antivirale, tonice pentru organism, fiind utilă persoanelor anemice, convalescente.

Sirop din muguri de brad

Mugurii se culeg doar când au lungimea de 3-4 cm şi culoarea verde crud. Se spală, se pun într-un vas şi se acoperă cu apă, apoi se dau la foc, timp de 30-50 de minute. Abia a doua zi se strecoară, se adaugă miere şi zeamă de lămâie. În alte reţete se foloseşte zahărul brun şi, după strecurare, se pune iar la fiert până se mai îngroaşă, însă noi vă recomandăm mierea pentru că e mai sănătoasă. Acest sirop e cel mai bun tratament naturist în caz de bronşită, dureri de gât şi răceli.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net