3 rețete delicioase cu carne tocată

retete-carne-tocata.jpg

Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Carnea tocată se folosește la prepararea unor feluri foarte variate de mâncare consumate de zi cu zi în familie sau mai festive, potrivite pentru ocaziile în care ai invitați la masă. Poți face preparate din carne de vită, porc, pasăre și chiar miel cu care să-i impresionezi chiar și pe cei mai pretențioși musafiri, dar este foarte important să folosești o carne bună.

Sfatul nostru este să renunți la carnea tocată pe care o găsești în magazine și măcelării și să-ți alegi bucata de carne pe care să o pregătești acasă cu mașina de tocat. Operațiunea îți va lua doar câteva minute cu o mașină de calitate pe care o poți folosi acasă, pentru a te asigura de modul preferat de pregătire.

Înainte de a prepara una dintre rețetele simple și delicioase pe care le-am selectat pentru tine, îți mai dăm un sfat important: cu cât carnea tocată este expusă la aer mai mult timp, cu atât cresc riscurile formării unor germeni. Prin urmare, îți recomandăm să toci carnea chiar înainte să te apuci de gătit.

Acestea fiind spuse, iată și 3 rețetele cu carne tocată de la bucătari pricepuți.

Chifteluțe cu carne tocată

Ai nevoie de:

  • 500 de grame de carne de porc slabă
  • 100 de grame de miez de paine
  • 3 ouă
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare, piper
  • 3-4 linguri de ulei

Ceapa se toacă mărunt și se călește cu uleiul în tigaie până devine transparentă. Carnea tocată se amestecă cu pâinea care a fost în prealabil înmuiată în apă și apoi stoarsă, după care se adaugă ceapa călită, usturoiul pisat, verdeața tocată mărunt, ouăle, sare și piper după gust. Amestecă foarte bine compoziția și treaba e aproape gata. Îți formezi chifteluțele cu mâinile, iar apoi le poți prăji în ulei, în tigaie sau poți să le pui la cuptor pe o hârtie de copt. În ambele cazuri trebuie întoarse, în așa fel încât să se rumenească uniform pe toate părțile.

Paste bolognese

Ai nevoie de:

  • 500 de grame de spaghete sau alte paste
  • 500 de grame de carne slabă tocată amestec vită și porc
  • 500 de grame de roșii roșii pasate
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 de mililitri de suc de roșii
  • sare, piper, oregano, busuioc
  • parmezan

Pastele se fierb în apă cu puțină sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Toci apoi usturoiul mărunt, iar ceapa și morcovii îi tai cubulețe și toate trebuie călite în ulei câteva minute. Peste ele pui carnea pe care ai condimentat-o în prealabil cu sare și piper și lași în tigaie până se rumenește un pic, după care adaugi roșiile pasate și sucul de roșii. Lași la fiert aproximativ 10 minute, timp în care mai adaugi sare, piper și oregano. Sosul se pune peste paste, iar la final ornezi cu câteva frunze de busuioc.

Clătite cu carne tocată și ciuperci

Ai nevoie de:

  • clătite
  • 450 de grame de carne tocată de vită sau porc sau amestec
  • 200 de grame de ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri de ulei
  • 500 de grame de roșii
  • 1-2 căței de usturoi
  • 150 de grame de porumb din conservă
  • sare, piper

Ciupercile se spală și se taie felii, iar ceapa se taie mărunt și împreună cu carnea se pun la tigaie, cu ulei și se prăjesc. Tai roșiile mărunt și le adaugi în tigaie, împreună cu porumbul. Condimentezi apoi cu sare și piper și adaugi ustoroiul pisat, după care se mai lasă la foc aproximativ 20 de minute. După ce această compoziție se răcorește un pic, o adaugi în clătite. Clătitele pot fi consumate ca atare sau se mai pot pune ca cuptor 15 minute, cu un sos alb deasupra făcut din ceapă unt, smântână și parmezan.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1