Mergi de Revelion în vizită? Uite ce reguli să respecţi!

Ultima actualizare:

În funcţie de locul în care îţi vei petrece Revelionul, va trebui să respecţi anumite reguli ce ţin de codul bunelor maniere. În acest fel, gazdele se vor simţi perfect în compania ta şi veţi petrece împreună clipe de neuitat.

Gazda ta are copii? Atenţie la cadouri! În cazul în care eşti invitat să-ţi petreci Revelionul alături de familii care au copii, ar trebui să fii cu mare băgare de seamă în ceea ce priveşte cadourile pe care le vei face. Cumpără jucării în funcţie de vârsta copiilor şi obligatoriu de calitate! Cutiile în care împachetezi păpuşile sau maşinuţele ar trebui să fie de aceeaşi mărime pentru ca cei mici să nu fie geloşi unul pe celălalt. Este recomandat să vorbeşti înainte cu părinţii şi să afli ce-şi doresc prichindeii. Poţi aduce, în loc de dulciuri din ciocolată, fructe proaspete, fructe uscate, sucuri pe bază de fructe sau nectar. Este total interzis să cumperi pentru copii animale de companie. Ei s-ar bucura foarte mult, dar poate nu şi părinţii lor. Un căţeluş, o pisicuţă, un hamster sau un peruş ar fi cadouri foarte nepotrivite.

Acasă la iubita ta? Pregăteşte-te pentru clipe romantice!

Vei petrece Revelionul acasă la iubita ta? Pregăteşte-te atunci pentru momente romantice, mai ales dacă întâlnirea voastră va avea loc seara. Este indicat să aduci o sticlă de şampanie sau un vin bun. Atenţie la cum ambalezi sticla. Poţi opta pentru o pungă de cadouri sau chiar un suport special. Vrei s-o impresionezi pe iubita ta? Cumpără o crenguţă de brad, o lumânare parfumată şi, evident, cadoul pe care ea şi-l doreşte.  Atenţie la dulciuri! S-ar putea să nu fie chiar binevenite, mai ales daca fata se află la dietă. Şi nu uita de flori! Alege flori de iarnă în ghiveci: Crăciuniţele sunt cele mai indicate în acest anotimp.

Eşti invitat la mama soacră? Nu întârzia!

Te-au invitat socrii la masă? Ar trebui să te prezinţi impecabil! Ştii bine că nu vei fi slăbit din ochi o clipă. Prima regulă este să nu întârzii! Dar nu trebuie să ajungi nici mai devreme. Este recomandat să le baţi la uşă exact la ora la care ai fost invitat la masă. Nu-i lăsa să te aştepte pentru că nu este politicos, dar nici nu da năvală în casa lor prea devreme pentru că s-ar putea să-i iei pe nepregătite şi să-i pui în încurcătură. Nu uita apoi de cadouri! Poţi cumpăra o sticlă de vin pentru socrul tău, flori şi un coş cu bunătăţi pentru soacra ta. În el poţi pune dulciuri, o pungă de cafea, un cadou, crenguţe de brad sau coroniţe. Ai putea aduce şi un cozonac. Evident, grijă mare la cum împachetezi darurile. Socrii tăi vor fi foarte atenţi la aceste detalii. Dacă ai copii, trebuie să ştii că bunicilor le place foarte mult să audă poezii, cântecele şi să fie sorcoviţi. Deci, învaţă-i pe cei mici să se poarte frumos şi să le facă pe plac.

Mergi la părinţi?

Dacă vei merge în vizită la părinţii tăi o poţi întreba pe mama ta dacă nu cumva are nevoie de ajutor la pus masa sau la prepararea mâncărurilor. Este posibil să te refuze politicos, dar   e bine să întrebi totuşi. Este adevărat că acasă la ai tăi te simţi mult mai confortabil decât la socrii şi nu trebuie să fii foarte protocolar. Însă, nu uita de bunele maniere! Vino la timp şi nu intra în casă cu mâna goală. Poţi aduce o sticlă de vin sau de şampanie, un tort, prăjituri sau fructe de sezon.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net