Vrei gene perfecte? Aşa foloseşti corect mascara!

Ultima actualizare:
Florina Mărcuţă, make-up artist
Florina Mărcuţă, make-up artist

Ce femeie nu-şi doreşte gene lungi, dese şi frumos arcuite?! Salvarea stă în mascara, însă câteodată, în dorinţa noastră de a obţine efect maxim, reuşim exact opusul - gene prea încărcate, încâlcite, care se văd nenatural.

Primul lucru la care trebuie să fii atentă este termenul de valabilitate al produsului folosit. De obicei acesta se foloseşte 3-6 luni de la deschidere. Dacă s-a uscat, i s-a schimbat aspectul şi mirosul, trebuie aruncat. Nu încerca să-l fluidizezi cu apă sau parfum pentru că ochii sunt o zonă sensibilă. În caz contrar, rişti iritaţii, dar nici genele nu vor arăta mai bine. O periuţă prea uscată nu va „unge» bine firele de păr.

Unele fire au crescut haotic, stau strâmbe, încâlcite? Mascara nu va rezolva problema, indiferent cât ar fi de bun, ne spune Florina Mărcuţă, make-up artist şi şefă a unei şcoli de machiaj din Bucureşti. De folos ar fi un cleştişor special care întoarce genele şi le poate schimba forma. Abia apoi poţi aplica mascara. Potrivit specialistului, aceasta se aplică de la bază către vârfuri, orientând genele spre exterior, ca să pară ochiul mai alungit. „Când ochiul are o linie descendentă, nu se aplică mascara pe ultimele gene, ca să nu accentuezi şi mai mult forma. Mascara se aplică după fard şi dermatograf, iar ca să nu murdăreşti cumva pleoapa machiată, o acoperi cu un deget şi ţii privirea orientată în jos. În cazul în care o particulă de mascara cade pe faţă, se lasă să se usuce şi apoi se îndepărtează cu un beţişor înmuiat în pudră», mai spune Florina Mărcuţă. 

Pentru un plus de volum, aplică mascara şi deasupra genelor, la început, apoi continui periindu-le de jos în sus şi dându-le forma dorită. O greşeală pe care o fac multe femei este să exagereze şi, în dorinţa lor de a avea gene cât mai lungi şi mai dese, aplică mascara mai mult decât este necesar. Genele lor vor părea încărcate, încâlcite, nenaturale.

Cât contează periuţa


    Florina Mărcuţă, make-up artist
Florina Mărcuţă, make-up artist

În afară de tehnica de machiaj, foarte mult contează tipul de mascara. Pe piaţă găsim zeci de tipuri, fiecare cu propriul model de periuţă şi propria compoziţie. Cum ştim ce e mai bun? “Nu poţi şti, până nu testezi”, ne răspunde Florina Mărcuţă. Degeaba îţi cumperi acelaşi rimel pe care îl foloseşte colega de birou doar pentru că ai văzut că ei îi stă bine. Aveţi gene diferite, ce i se potriveşte unei persoane nu i se potriveşte la fel de bine alteia, nu te poţi aştepta la acelaşi rezultat. “La mascara, contează atât periuţa, cât şi compoziţia. Periuţele stufoase sunt pentru volum şi alungire, cele cu peri normali sunt pentru intensificarea culorii sau sunt waterproof. Ideal este să dea alungire genelor fără să încarce, fără să se adune pe gene”, explică specialistul.

Cum sa te demachiezi corect

Nu toate femeile sunt înzestrate de la natură cu gene lungi, dese şi rezistente. Iar machiajul zilnic, urmat de o demachiere necorespunzătoare le afectează, firele se răresc şi cad. Soluţia nu este să renunţi la machiaj, pentru a le proteja, ci să ştii cum să te demachiezi corect. Make-up artistul Florina Mărcuţă ne dezvăluie metoda recomandată. “Multor femei li se întâmplă ca, după fiecare demachiere de seară, să mai piardă câte o geană. Asta pentru că îşi freacă prea tare ochii cu discheta demachiantă. Metoda care nu lezează genele este următoarea: umezeşti faţa cu apă, apoi pui pe degete puţină loţiune demachiantă şi o întinzi pe toată faţa, inclusiv pe pleoape. Masezi bine cu vârful degetelor. Vei vedea că tot machiajul se va întinde pe faţă. Nu te speria. Ia un şerveţel umed demachiant sau chiar unul pentru bebeluşi, trece-l prin jet de apă, stoarce-l şi şterge-ţi faţa cu el. Dacă a mai rămas machiaj, repetă procedura, folosind chiar acelaşi şerveţel (spalat, evident)”, explică make-up artistul.

Fă-ţi în casă propriul tratament pentru gene

Cel mai bun tratament pentru gene, care le întăreşte, le îndeseşte şi le ajută să crească, este cel cu ingrediente naturale, pe care ţi-l poţi prepara singură, acasă. Este ieftin şi uşor de realizat. Ingredientele necesare se găsesc la magazinul naturist. Ai nevoie de ulei de ricin, vitamina E (ulei), gel de aloe vera, un recipient mic de sticlă şi o periuţă pentru gene. Poţi folosi una de la un rimel mai vechi, pe care să o speli şi să o dezinfectezi bine. Uleiurile şi gelul de aloe vera trebuie să fie în cantităţi egale. Amestecă-le şi aplică loţiunea rezultată pe gene, o dată pe zi, la culcare. În decurs de o lună poţi observa schimbări remarcabile.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
fizioterapie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net