Vrei buze mai mari? Iată soluţiile!

10-pagei-1.jpg

Dacă doreşti, forma buzelor se poate modifica şi ea, însă în anumite limite, date de structura anatomică a buzelor
Citeste tot despre: 

Multe femei îşi doresc să aibă buze pline, seducătoare, însă nu prea îndrăznesc să apeleze la intervenţiile chirurgicale. După ce a păţit Brigitte Sfăt sau Denisa de la Bambi, după ce văd câte femei apar la televizor cu buzele umflate peste măsură, le e teamă de „artificial”. Există însă o soluţie sigură şi foarte discretă, spune dr. Dana Miricioiu.

„Într-adevăr, sunt femei care nu mai au limite, nu-şi dau seama când exagerează. Medicul estetician are un rol important, să le oprească. Acest gen de intervenţii trebuie să aibă un rezultat armonios, dacă se depăşeşte limita, e dezastru”, spune Dana Miriciou, medic specializat în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Ea recomandă pentru mărirea buzelor injectarea unei substanţe pe care organismul nostru o secretă în mod natural, dar care se reduce cu vârsta – acidul hialuronic. „Buzele se pot remodela atât de frumos şi de natural doar cu acid hialuronic. Nu e chimic, se injectează treptat, maximum 1 ml, iar rezultatele ţin între 6 luni şi un an. Se poate depăşi cantitatea doar la pacientele care nu au nici un fel de volum la nivelul buzei. Eu injectez cu oglinda în faţa pacientei. În momentul în care vedem că s-a modificat ceva şi vrea să ne oprim, ne oprim”, explică specialistul. 

Cu acid hialuronic, buzele capătă o anumită voluptate, feminitate, fără a avea vreun aspect nenatural. Preţurile pornesc de la 150 € şi ajung până la 450 €, însă trebuie să fiţi atente la tipul de acid hialuronic folosit. „Dacă vedeţi injectări la 150-200 €, să ştiţi că produsele sunt slabe calitativ şi, în timp, pot dezvolta granuloame, deformări ale buzelor, infecţii etc.”, avertizează medicul Dana Miricioiu.

O altă variantă pentru mărirea buzelor este cea cu silicon, rezultatul fiind permanent, motiv pentru care specialistul nostru nu le recomandă. „Siliconul lichid introdus în buze produce o anumită iritaţie la nivelul ţesutului. Pot apărea reacţii secundare de tipul necrozelor. Iar partea proastă e că nu se mai poate scoate”. Mai există varianta introducerii în buze a unor mici proteze de silicon, sub forma unui cordon de dimensiuni diferite, care se introduc în interiorul buzei dintr-o parte în alta. În felul acesta, se va realiza un canal care, dacă decizi la un moment dat să scoţi proteza, nu se va mai putea aplatiza. Şi aici se pot produce iritaţii şi necroze. Nu apelaţi niciodată la injectările cu bioalcamid, cum au făcut Brigitte şi Denisa de la Bambi! Această substanţă conţine nişte microcristale de calciu, care şi ele pot produce necroze, iar scoaterea lor înseamnă incizii la nivelul buzei, existând riscul de fibroze.

Varianta ieftină - trucul de machiaj

Dacă nu ai bani să-ţi faci injecţii cu acid hialuronic, make-up artistul Cristina Barcan te ajută să-ţi măreşti vizual buzele din creion. Pentru aceasta, ai nevoie de două creioane de contur. Primul – mai deschis, exact în nuanţa buzei, cu care trasezi conturul buzei, corectând forma acolo unde ai nevoie. Poţi să depăşeşti conturul maximum 1-2 milimetri. Linia se trasează dinspre exterior spre interior. Cu acelaşi creion umpli toată buza. Apoi vine al doilea creion, cu două tonuri mai închis decât primul, cu care trasezi doar linia exterioară. „Aplici pe buza superioară, iar pe cea inferioară doar în colţuri sau în mijlocul buzei, o linie fină, pentru a crea umbre. După creioanele de contur, se aplică rujul sau glossul preferat”, explică make-up artistul.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1