A venit toamna, dar nu uita de pedichiură! Ai grijă de unghiile tale în orice sezon

pedichiura.jpg

pedichiura
O pedichiură îngrijită spune multe despre o femeie
Citeste tot despre: 

A trecut vara și sandalele intră încet-încet înapoi în dulap. Chiar și așa, deși degetele de la picioare nu mai sunt vizibile, o pedichiură îngrijită spune multe despre o femeie.

Pedichiura este un tratament cosmetic al picioarelor și unghiilor, realizat atât din motive cosmetice, cât și din motive terapeutice. Scopul pedichiurii este unul estetic și curativ, picioarele fiind mai frumoase și mai sănătoase după aplicarea tratamentului.

"Procesul de pedichiură începe cu înmuierea picioarelor într-un bazin cu apă caldă și săruri, necesar pentru a eliminarea mai facilă a țesuturilor îngroșate. Urmează îndepărtarea cuticulelor și curățarea șanțului unghiei de impurități. Se scot eventualele bătături din talpă sau de pe degete, și se poate folosi pila abrazivă pentru a îndepărta pielea moartă de pe călcâie. După ce se taie unghia și se dă formă acesteia, se face masajul piciorului. La final, fiecare femeie își culoarea și tipul ojei pe care dorește să-l folosească. Prin urmare, se poate folosi ojă normală sau semipermanentă", ne-a povestit Claudia Ștefania Radu, tehnician cu experiență în realizarea de manichiuri, pedichiuri și tratamente ale unghiilor.

claudia_unghii.jpg

claudia radu
Claudia realizează manichiuri și pedichiuri dintre cele mai diverse
foto: arhivă personală

De asemenea, ritualul de îngrijire nu e complet fără hidratarea pielii piciorului. În acest fel se previne apariția crăpăturilor și a bătăturilor. Și masajul ajută la îmbunătățirea circulației sângelul de la nivelul membrelor inferioare.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Ce poate fi mai frustrant decât să-ţi faci unghiile azi, iar mâine să le vezi deja ciobite?! Multe femei dau vina pe oja de proastă calitate, sau pe muncile casnice pe care le-au făcut. Altele, obosite să-şi tot facă manichiura, renunţă sau optează pentru ojă semipermanentă, aplicată în saloanele de specialitate. Noi vă spunem că nu e cazul să renunţaţi la oja de acasă. Cu câteva mici trucuri, ea poate rezista mai bine de 4 zile pe unghii.

  • manichiura

    Orice femeie care trece pragul unui salon de manichiură-pedichiură își dorește să plece cu unghii impecabil realizate și foarte rezistente. Construcția unghiei poate fi realizată cu gel, cu acril sau cu acrigel.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1