Uite cum să scapi rapid de mirosurile neplăcute din maşină!

masina.jpg

masina
Spală autoturismul cel puţin o dată pe lună!
Citeste tot despre: 

În maşina ta se fumează? Copiii mănâncă şi scapă pe jos resturi alimentare? Câinele vostru lasă de fiecare dată păr pe bancheta din spate? Este cazul să iei măsuri! Iată câteva sfaturi despre cum să scapi de mirosurile neplăcute din maşină!

Aruncă ce-i de aruncat!

Pungi, sticle, pachete goale de ţigări, resturi de mâncare, mucurile din scrumieră. Căci, înainte de a descoperi sursa mirosului neplăcut, trebuie să te debarasezi de toate lucrurile pe care nu le mai foloseşti.

Aspiră

După ce ai aruncat toate resturile, cu un aspirator de maşină aspiră interiorul începând cu portbagajul şi terminând cu podeaua şi banchetele. Nu uita să cureţi praful care s-a depus în buzunarele laterale ale uşilor şi  în torpedou. Aspiră inclusiv tapiseria care acoperă plafonul maşinii şi nu uita de bord!

Spală cu detergent

Spală apoi interiorul folosind o cârpă curată din bumbac, îmbibată într-o soluţie de apă cu detergent. Dacă nu, cumpără din comerţ soluţii parfumate, speciale pentru curăţat. Şterge bordul, portierele pe interior, curăţă buzunarele şi torpedoul.

Mirosul de ţigară se duce cu bicarbonat

Dacă în maşina ta se fumează, poţi scăpa de mirosul de ţigară folosind bicarbonat de sodiu. Presară bicarbonat pe fundul scrumierei, pe care ai golit-o şi spălat-o înainte. Scrumează apoi peste bicarbonat şi vei vedea că mirosul va fi complet atenuat.

Umezeala dispare cu cărbune de grătar

De fiecare dată când urci în maşină, simţi un miros de mucegai. Este foarte posibil ca mocheta peste care ai pus covoraşele să fie udă. Fii atent când pleci cu maşina de la spălătorie. De multe ori, covoraşele nu se şterg de apă, aceasta se scurge pe mochetă şi, din cauza lipsei de aer, se poate forma mucegai. Scoate covoraşele şi verifică starea mochetei. Dacă este udă, foloseşte cărbune pentru grătar care absoarbe umezeala dar şi mirosul. Apoi, aeriseşte bine şi lasă mocheta să se usuce.

Mirosul de câine îndepărtat cu praf de copt

După ce ai îndepărtat părul de câine de pe banchetă, trebuie să scapi şi de mirosul specific acestuia. Pentru asta foloseşte cu încredere praful de copt. Împrăştie praf de copt pe toate suprafeţele interioare, iar apoi închide uşile şi gemurile. După câteva ore, aspiră bine.

Cojile de citrice alungă mirosulde mâncare

Shaorma, pizza, mici, cârnaţi sau zerul lăsat de brânză. Îndepărtează mirosurile de alimente folosind coji de citrice: lămâi, portocale chiar şi gref sau mandarine. Decojeşte cu grijă şi adună cojile proaspete în săculeţi din material textil, foarte subţire. Aşează săculeţii în diferite locuri din maşină. Schimbă cojile când s-au uscat.

Miros de combustibil? Foloseşte cafeaua!

Mirosul de cafea este mult mai puternic decât cel de combustibil. Din păcate mirosul de benzină sau motorină nu iese cu una cu două. Dar poate fi mascat. Pentru asta poţi folosi cafea măcinată.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1