Trucuri pentru ca oja să reziste cât mai mult pe unghii

Ultima actualizare:

Ce poate fi mai frustrant decât să-ţi faci unghiile azi, iar mâine să le vezi deja ciobite?! Multe femei dau vina pe oja de proastă calitate, sau pe muncile casnice pe care le-au făcut. Altele, obosite să-şi tot facă manichiura, renunţă sau optează pentru ojă semipermanentă, aplicată în saloanele de specialitate. Noi vă spunem că nu e cazul să renunţaţi la oja de acasă. Cu câteva mici trucuri, ea poate rezista mai bine de 4 zile pe unghii.

Primul pas este alegerea lacului de unghii din magazine. Pe piaţă există zeci, sute de produse de la firme diferite. În faţa standului cu sticluţe colorate, multe femei se simt pierdute. Le-ar lua pe toate şi, cu toate acestea, nu ştiu care produs e mai bun, mai rezistent. Oana Moise, manichiuristă în cadrul salonului Milano Luxury, vine să facă puţină lumină: „Calitatea ojei este la fel de importantă ca şi metoda de aplicare. Dacă este foarte groasă sau de proastă calitate cu atât rezistă mai puţin pe unghii. Sunt bune cele care au o consistenţă lichidă, căci se întind uşor şi uniform. Când cumperi din magazin, ideal e să existe un tester, să deschizi sticluţa şi să vezi ce fluiditate are, dacă se întinde uşor. Vă mai recomand să vă orientaţi spre cele care au în consistenţă mult lac, căci sunt mai lucioase, mai sticloase”, spune Oana Moise. Şi tehnica de aplicare a ojei, dar şi sănătatea unghiei influenţează durata de viaţă a manichiurii. Iată care sunt etapele corecte!

Şterge lacul vechi cu o dischetă îmbibată în dizolvant, apoi ţine degetele în apă călduţă. Înmuiate, unghiile devin mai elastice, în felul acesta prevenind casarea şi traumatizarea lor în timpul manichiurii. Cuticulele se taie şi ele mai uşor, însă mulţi specialişti recomandă împingerea lor spre interior şi hidratarea zilnică. 

Pentru ca unghia să nu se exfolieze, modul în care pilim unghiile este foarte important. Nu trebuie să execuţi mişcări de du-te – vino, ci e indicat să pileşti într-o singură direcţie, prin mişcări lungi, dintr-un capăt în altul al unghiei. Pila trebuie să fie fină, să nu prezinte asperităţi dure. De asemenea, nu pili suprafaţa unghiei pentru că vei îndepărta un strat protector important, o traumatizezi şi o slăbeşti!

După ce ai scurtat şi pilit unghiile, aplică o cremă hidratantă pentru cuticule şi las-o puţin să acţioneze. Apoi degresează unghiile pentru a le pregăti de aplicarea lacului. „Acesta nu va rezista mult dacă suprafaţa unghiei nu e bine degresată şi conţine sebum sau cremă. Pentru aceasta, se pot folosi soluţii speciale sau alcool sanitar. 

Urmează etapa aplicării unei baze tratament, aleasă în funcţie de nevoi (vitaminizantă, sau pentru întărire). Baza este esenţială! Dacă aplici oja direct pe unghii, acestea se pigmentează, se îngălbenesc. Baza acţionează ca un zid de protecţie între unghie şi ojă.

Oja se aplică în două straturi cât mai subţiri. Execută 8-10 mişcări lungi şi continue la fiecare unghie. Mişcările scurte şi rapide pot favoriza apariţia bulelor de aer. Pentru a rezista mult timp, secretul este să sigilezi şi vârful unghiei, în cazul tuturor straturilor pe care le aplici (bază, lac şi top). Concret, trebuie să ştergi cu pensula vârful unghiei şi puţin partea interioară.

Potrivit manichiuristei Oana Moise, topul care se aplică la final are rolul de a sigila unghia şi a-i da un luciu mai aparte: “El vine ca un capac, e ca şi cum ai capsa ceva. Fără el, oja se zgârie sau sare mult mai repede. Peste o zi sau două, dacă oja nu e sărită, iar luciul ei a mai pălit, poţi să reaplici un strat de top. Dar nu exagera, ca să nu încarci. Două straturi de top este maximum permis”. 

Mai departe, de rezistenţa ojei depinde şi cum îţi protejezi mâinile zi de zi. Specialiştii salonului din Bucureşti te sfătuiesc să porţi mănuşi atunci când speli vasele sau faci curăţenie, folosind produse chimice agresive. Cu cât limitezi contactul cu apa, cu atât oja va rezista mai mult. O dată pe zi aplică un ulei de cuticule, care va menţine un aspect plăcut şi sănătos. Iar 2-3 zile pe lună ar fi bine să faci o pauză de ojă, care îţi va permite să observi starea unghiilor, eventualele probleme şi, în acelaşi timp, vei putea să le îngrijeşti mai bine cu uleiuri şi creme-tratament.

Iarna se poartă nuanţele închise


    Roşul va fi mereu în tendinţe
Roşul va fi mereu în tendinţe

Nuanţele pastelate de roz-bombon, turcoaz, verde crud etc. trebuie de acum înlocuite cu unele închise de bordo, roşu, albastru închis, cafeniu, nuanţe metalice. De Crăciun, poţi opta pentru un verde închis, în ton cu bradul, sau pentru clasicul roşu, care nu se demodează niciodată. Îndrăzneţele pot folosi ojă cu sclipici, care va da şi unghiilor puţină strălucire. Nu se mai poartă unghiile lungi şi ascuţite, ci cele mici, cu formă uşor rotunjită, şi ojă simplă. Dacă unghiile ţi se rup uşor şi trebuie să le ţii tăiate de la bază, foloseşte o ojă bej, rose, alb-lăptos, sau chiar un lac incolor vitaminizant.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net