Tot ce trebuie să știi despre terapia cu metale

Cunoscută din medicina chinezească, metaloterapia este o metodă alternativă de a vindeca unele boli şi de a ţine la distanţă anumiţi viruşi şi bacterii. Iată cu ce te ajută acest tip complementar de medicină.

Când porţi o bijuterie sau atingi o bucată de cupru, aur, zinc sau plumb are loc un schimb „electric” între pielea ta şi acel metal, iar curentul circulă de la metal către piele. Prin folosirea argintului şi a staniului (cositor) schimbul se va face invers: curentul circulă de la piele către metalul respectiv. Din acest motiv nu este recomandat să porţi în acelaşi timp bijuterii din aur şi din argint.

Argintul te fereşte 

de bacterii

Argintul, metalul preţios din care se fac bijuterii deosebite, este un puternic antiseptic, benefic în procesul de vindecare a plăgilor. Argintul anihilează până la 650 de tipuri de microbi dacă este purtat sub formă de bijuterii. 

Secretul acestui metal constă în mii de ioni de argint care împiedică înmulţirea bacteriilor, virusurilor şi sporilor. Microbii nu pot să se mai reproducă şi mor, iar infecţia este astfel stopată.

Cuprul ucide 

stafilococii

 În multe spitale din lume cele mai multe suprafeţe din sălile de operaţii sunt din cupru deoarece acest metal ucide stafilococul auriu în 90 de minute. Aşa că îndemnul este să încerci să atingi cât mai des suprafeţe de cupru. De asemenea,  acest metal împiedică şi alte bacterii, cum ar fi colon bacilii sau altele, care provoacă enterocolite. Este suficient să atingi o suprafaţă de cupru şi aceste bacterii mor imediat.

Aurul calmează 

inflamaţiile

Bijuteriile de aur pe care tu le porţi zi de zi au proprietăţi antiinflamatorii. În medicină, soluţiile injectabile cu aur sunt folosite la tratarea poliartritelor cronice şi a altor tipuri de boli ale articulaţiilor. Pentru că este un excelent antioxidant, aurul este folosit în tratamentul afecţiunilor de la nivelul pielii: alergii, acnee, eczeme. În plus, el este adăugat în unele creme cosmetice şi de protecţie solară, deorece previne îmbătrânirea pielii şi te protejează de razele nocive ale soarelui, conform www.clicksanatate.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1