Te-ai născut primăvara? Eşti o fire veselă şi optimistă!

party_petrecere_tineri_club_disco_craciun_revelion_prieteni_grup_shutterstock_7519579.jpg

petrecere memorie studiu muzica
Nicio petrecere nu e perfectă fără muzică, chiar dacă ea afectează negativ memoria
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Potrivit unor cercetări recente, s-a constatat faptul că există o legătură foarte strânsă între comportamentul oamenilor şi data naşterii lor. Anotimpul naşterii influenţează anumiţi neurotransmiţători precum dopamia şi serotonina. Astfel. În funcţie se sezon, persoanele sunt mai optimiste sau dimpotrivă au o predispoziţie către tristeţe, pesimism şi melancolie.

Cercetătorii de la Universitatea Semmelwis din Budapesta au făcut un studiu în cazul a 366 de studenţi maghiari, descoperind că cei care s-au născut vara sunt mai predispuşi schimbărilor de dispoziţie când devin adulţi, transmite Mediafax. Cei născuţi iarna sunt mai puţin predispuşi să dezvolte un comportamnt irascibil. Oamenii născuţi primăvara au mari şanse să aibă un comportament foarte optimist, în tip ce aceia care s-au născut toamna sunt mai puţin predispuşi la depresie, notează huffingtonpost.com.

Iată rezultatele studiului:

- Dacă te-ai născut vara: Şanse mai mari pentru un temperament caracterizat prin manifestări inegale, treceri rapide de la pesimism la entuziasm.

- Dacă te-ai născut primăvara: Şanse mai mari de a deveni exagerat de optimist.

- Dacă te-ai născut iarna: Şanse foarte mici pentru un temperament irascibil, în comparaţie cu cei născuţi în alte perioade ale anului.

- Dacă te-ai născut toamna: Înclinaţii mult mai scăzute către un temperament depresiv, în comparaţie cu cei născuţi iarna.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1