Produse de curățare făcute-n casă, fără chimicale

produse_de_curatare_facute-n_casa.jpg

Produse de curățare făcute-n casă, fără chimicale
Produse de curățare făcute-n casă, fără chimicale

Chiar și cele mai banale ingrediente pe care le păstrezi în cămară sau în dulăpiorul de la baie – oțet, sare, apă oxigenată – se pot transforma în produse de curățare eficiente. Încearcă rețetele de mai jos!

Produse de curățare făcute-n casă, fără chimicale

Apa oxigenată dezinfectează toaletă

Poți folosi apa oxigenată pentru a dezinfecta toaleta. Torni 200 ml de apă într-un vas, adaugi 200 ml de apă oxigenată și amesteci bine. Pentru un miros plăcut, pui 5 picături de ulei esențial de pin. Cu ajutorul unui burete cureți toată suprafața vasului de toaletă și lași soluția să acționeze 10-15 minute.

Bicarbonatul de sodiu curăță parchetul

În cazul petelor greu de scos de pe parchet poți folosi un amestec de bicarbonat de sodiu cu apă oxigenată. Aplici în zona cu probleme și lași să acționeze câteva minute, apoi speli bine cu un burete curat. Aceeași soluție este eficientă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute din casă.

Uleiurile esențiale împrospătează aerul

Ai nevoie de alcool dublu rafinat, de apă distilată (apă plată) și câteva picături de uleiuri esențiale. Amesteci 60 ml de alcool, 20 ml de apă, 10 picături de ulei esențial de portocale, 10 picături de ulei esențial de lavandă. Lași amestecul într-un flacon închis la culoare și bine astupat, ferit de lumină, 2 săptămâni, timp în care amesteci din când în când. Apoi îl folosești pentru reîmprospătarea aerului, puvlerizând în toată casa.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Cum cureți energiile negative din obiectele tale. Feng Shui

Cum îți cureți locuința de energii negative

 

Loading...

Citește și

  • Curăţenia, mai ales în pragul Sărbătorilor, e o încercare dificilă. Iată câteva soluţii, trucuri şi secrete care te ajută să menţii curăţenia pentru mai mult timp.

  • Carmen Nanu din Bucureşti ne-a dat un sfat util despre cum să cureţi baia şi bucătăria rapid şi eficient.

  • După ce te-ai bucurat de venirea primăverii, e momentul să dai startul curăţeniei de primăvară. Iată câteva trucuri pentru o curăţenie mai rapidă.