Postul negru. Ce este, cum se ţine şi la ce ajută curăţarea sinelui

postul_negru._ce_este_cum_se_tine_si_la_ce_ajuta_curatarea_sinelui.jpg

Postul negru. Ce este, cum se ţine şi la ce ajută curăţarea sinelui
Postul negru. Ce este, cum se ţine şi la ce ajută curăţarea sinelui

Postul negru înseamnă abţinerea de la mâncare şi de la băutură, fiind o curăţare a trupului şi a sufletului. Este o zi de căinţă,în care trebuie să nu te laşi atins de supărări şi să renunţi la patimi precum invidia şi lăcomia,considerate adevărate boli ale sufletului. Postul negru trebuie ţinut cu milostenie,ceea ce înseamnă că trebuie să dai de pomană în ziua respectivă.

Postul negru. Ce este, cum se ţine şi la ce ajută

Abţinerea nu se face doar de la mâncare şi băutură,ci şi de la orice păcat şi răutate. Este o zi în care trebuie să dai dovadă de bunătate şi smerenie,  să nu te superi,să nu te cerţi şi să nu jigneşti pe nimeni. Trebuie să te ţii departe de orice ispită,altfel degeaba mai posteşti,potrivit învăţăturilor duhovnicului Ilarion Argatu (1913-1999).

În postul negru n-ai voie să dormi în timpul zilei

Părintele Argatu spunea,în lucrările sale,că în postul negru nu trebuie să dormi pe timpul zilei, pentru că îl vei bucura pe Satana,care va crede că ai vrut să treci mai uşor peste această zi,ca să nu mai simţi osteneala şi greutatea ei.

În cazul în care îţi simţi organismul slăbit,poţi să iei o bucată de anafură şi să bei puţină apă sfinţită. Dacă o persoană nu poate să ţină postul negru timp de 24 de ore,se poate opri la ora 15.00,18.00 sau 21.00,potrivit învăţăturilor Sfântului Părinte Ilarion Argatu.

Află pe clickpentrufemei.ro de ce NU e bine să spui că postești!

Ce să pui în apă când fierbi ouăle ca să se decojească uşor

Reţeta lui chef Sorin Bontea pentru o friptură fragedă de miel. Se topeşte în gură!

Loading...

Citește și

  • Postul are, fără îndoială, virtuţi terapeutice, pentru că ajută organismul să scape de toxinele acumulate. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, ne spune de ce trebuie să cerem înainte sfatul medicului.

  • Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, ne spune în ce constă postul negru şi de ce trebuie să cerem sfatul medicului când vrem să ne abţinem mai mult timp de la mâncare.

  • Şi-a asumat rolul de soţie de musulman, dar va trebui să se conformeze şi tradiţiilor religiei lui Tuncay Ozturk. Andreea Marin va sărbători şi ea Ramadanul prin post negru şi va exclude relaţiile intime cu propriul soţ, chiar dacă abia s-a măritat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1