Păstrează-ţi maşina ca nouă! Uite ce verificări trebuie să faci!

mecanic_masina_stricata_barbat_12-13-2008_3-59-51_pm.jpg

mecanic masina
În fiecare an maşina trebuie dusă la service pentru o verificare amănunţită

Să nu ai impresia că dacă maşina ta este nouă sau merge perfect, nu trebuie să-i faci, din când în când, nişte verificări de rutină. Pe lângă reviziile anuale, ar trebui să fii atent şi la starea anumitor componente ale motorului, dar nu numai. Specialiştii ProMotor ne spun care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să avem grijă pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viaţă.

Plăcuţele de frână - Plăcuţele de frână sunt elemente esenţiale ale sistemului de frânare şi cele care se uzează cel mai repede. Însă, timpul în care acestea se consumă depinde foarte mult de stilul de condus al fiecărui şofer. Specialiştii recomandă să le verifici din când în când şi să fii atent la grosimea acestora. Acest lucru ar trebui făcut într-un service auto, pentru a fi sigur că totul este în regulă.

Cauciucurile – Deşi au o durată de viaţă mai îndelungată, cauciucurile sunt extrem de importante mai ales pentru siguranţa ta şi a pasagerilor în trafic. Evident, nişte pneuri bune te vor ajuta să frânezi optim şi în acest fel vei putea evita anumite obstacole apărute pe drum sau pietoni. Ste foarte important să verifici gradul de uzură a anvelopelor, presiunea din interiorul acestora, iar atunci când vine vremea să le schimbi nu te zgârci la bani. Nişte pneuri decalitate îţi pot salva viaţa!

Lichidul de răcire – Acesta este cel mai important lichid din interiorul motorului maşinii tale. Are rol de răcire şi de protecţie la îngheţ, aşadar este foarte important ca nivelul antigelului să se încadreze între limitele minime şi maxime care sunt marcate pe rezervorul acestuia. Atenţie! fiecare producător recomandă înlocuirea lichidului de răcire la un anumit interval de timp.

Curelele motorului – Schimbarea curelelor atunci când se impune acest lucru este esenţială pentru funcţionarea motorului. Amânarea schimbării curelei de transmisie peste limita impusă de producător poatecauza daune foarte serioase motorului. La final, va trebui să scoţi o sumă mult mai mare pentru reparaţii, decât dacă ai fi înlocuit cureaua la timp.

Bujiile – Atunci când vorbim despre maşinile pe benzină, bujiile sunt elemente care dau viaţă motorului. Fără scânteia generată de acestea motorul nu funcţionează. De regulă, producătorul maşinii specifică un interval de funcţionare optimă a bujiilor, după care acestea trebuie înlocuite cu unele noi.

Filtrul de aer – Filtrul de aer influenţează în mod direct performanţele motorului maşinii tale. Atunci când acesta este plin de praf şi impurităţi, performanţele maşinii vor scădea drastic. Filtrul de aer ar trebui schimbat la revizia anuală, însă nu este obligatoriu. S-ar putea să fie curat. Însă, trebuie verificat.

Bateria – Bateria suferă foarte mult pe parcursul sezonului rece. Aşa că, odată cu venirea primăverii ar trebui să verifici dacă funcţionează în limitele nornale. Iar dacă a venit vremea să o înlocuieşti cu una nouă, nu mai perde timpul şi nu te zgârcui la bani. Este important să cumperi o baterie de o calitate cât mai bună, pentru că aceasta nu se schimbă o dată pe an. Ar trebui să te ţină cel puţin trei ani. 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1