Palmierul de Madagascar:ingrijire, înmulţire şi înflorire

Ultima actualizare:

    Palmierul de Madagascar-îngrijirea acestuia se face după un set de regulifoto:commons.wikimedia.org
Palmierul de Madagascar-îngrijirea acestuia se face după un set de regulifoto:commons.wikimedia.org

Palmierul de Madagascar- îngrijirea acestuia se face după un set de reguli. Trebuie să ştii cum să îngrijeşti această plantă, când să o uzi şi ce fel de sol să foloseşti. Mai este cunoscut şi drept Pachypodium lamerei şi este originar din partea de Est a coastei Africii, din zona Madagascarului.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: are tulpina acoperită de ţepi, iar în vârful trunchiului sunt localizate frunzele drepte care stau în formă de umbrelă, conform Familist.ro. Pachypodium înseamnă “picior spinos” şi nu este un palmier, doar are forma acestuia.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: are nevoie de lumină

Palmierul de Madagascar este o plantă de apartament. Este recomandată plantarea acestuia într-un ghivechi pus într-un loc luminos. De preferat pe balcon sau la pervazul unui geam mare. Planta poate fi mutată afară pe timpul verii şi este nevoie să fie udată regulat.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: trebuie udat des

Palmierul de Madagascar este o planta suculentă care face parte din familia Apocynaceae. Pachypodium lamerei creşte relativ rapid într-un an. Are nevoie de pământ drenat şi dacă nu este udat în mod regulat îşi poate pierde frunzele. Toamna se udă mai rar şi nu se lasă afară, deoarece temperaturile scăzute şi lipsa luminii nu îi priesc.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: solul recomandat

Este foarte important solul în care punem Pachypodium lamerei. Acesta trebuie să fie pământ specific pentru cactuşi, se poate achiziţiona din florării. Solul specific acestei plante este alcătuit dintr-un amestec de turbă, pământ cu frunze şi nisip.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: înmulţirea se poate face prin lăstari

Palmierul de Madagascar se poate înmulţi prin lăstari. Puii se desprind de plantă şi se lasă la uscat timp de 2 zile. După aceea, lăstarii se plantează într-un ghivechi cu pământ potrivit pentru cactuşi. Se poate face înmulţirea şi cu seminţe. Acestea se ţin în apă 24 de ore, dar planta rezultată va creşte mult mai greu decât în cazul înmulţirii prin lăstari.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: înfloreşte după 6 ani

Atunci când planta ajunge la maturitate, după 5-6 ani, va înflori. Florile sale sunt mari, albe, foarte parfumate şi au petale asimetrice. Palmierul de Madagascar înfloreşte vara.

Palmierul de Madagascar-îngrijire: dăunători

Este recomandat să se aplice plantei un insecticid la începutul primăverii. Totodată, trebuie avută grijă la cantitatea de apă. Dacă este udat în exces, Palmierul de Madagascar poate fi atacat de ciuperci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
inselat jpeg
pardoseli dim jpg
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net