Mergi des la salonul de înfrumuseţare? 5 semne că este cel potrivit

femeie_unghii_lac_oja_manichiura_salon_shutterstock_9833860.jpg

femeie unghii
Un salon de înfrumuseţare la care să te duci cu încredere trebuie, în primul rând, să respecte normele de igienă
Citeste tot despre: 

Saloane de înfrumuseţare, saloane de cosmetică, manichiură sau pdichiură există la orice colţ de stradă, însă trebuie să le recunoşti pe cele care se respectă şi care sunt sigure. În caz contrar, te poţi trezi cu diferite afecţiuni precum infecţii ale unghiilor sau chiar cu hepatită. Mai mult, rişti să nimereşti într-un loc insalubru, unde nu se respectă normele de igienă, iar angajaţii se poartă cu tine de parcă ar munci pe gratis. Iată la ce să fii atentă când vrei să alegi salonul de înfrumuseţare!

Ustensilele sunt sterilizate în faţa ta – Ne referim la ustensilele pentru manichiură şi pedichiură care trebuie dezinfectate şi sterilizate în aparate speciale, la temperaturi foarte ridicate, nu doar cu spirt. Dacă vezi că manichiurista sau pedichiurista nu efectuează sterilizarea, ridică-te şi părăseşte salonul. Nu este de încredere! Te poţi trezi cu infecţii, în cel mai fericit caz, iar în cel mai nefericit cu hepatită. 

Cuva în care ţii picioarele la pedichiură este sterilizată după fiecare folosinţă – La fel şi cuva în care ţii la înmuiat picioarele la pedichiură – trebuie să fie dezinfectată cu produse dezinfectante după fiecare folosinţă.

Manichiurista foloseşte un top coat înainte de a aplica lacul de unghii – Este obligatoriu ca înainte de a aplica oja, manichiurista să folosească un lac de protecţie a unghiilor. Dacă nu procedează aşa, atrage-i atenţia. Dacă spune că nu foloseşte un astfel de produs, ar trebui să refuzi serviciile sale. În caz contrar, unghiile tale vor avea de suferit: se vor păta şi vor fi afectate de chimicalele care se regăsesc în lacul de unghii.

Sunt expuse la vedere mostre din cele mai noi colecţii de lac de unghii sau culori în tendinţe – Un salon care se respectă se află în pas cu tendinţele în materie de beauty. Manichiurista trebuie să ştie şi să-ţi spună care sunt culorile anului, care este forma unghiilor pentru care să optezi dacă vrei să fii în pas cu moda, trebui să-ţi prezinte ultimele noutăţi în domeniu. Mai mult, produsele folosite trebuie să fie de calitate. Dacă oja sare de pe unghii după două, trei zile înseamnă că este un foarte ieftină şi foarte proastă.

Angajaţii au grijă de hainele tale, umbrelă, geantă etc – Este foate important cum eşti întâmpinată de către angajaţii salonului atunci când vii la programare. Ei trebui să aibă grijă să-ţi ofere tot confortuld e care ai nevoie. Este obligaţia lor, dacă se respectă, să îţi ia haina, umbrela, geanta, să-ţi ofere un loc confortabil în sala de aşteptare, să te întrebe dacă nu vrei să serveşti un apahr cu apă sau o cafea. De asemenea, ei trebuie să respecte programare şi să beneficiezi de serviciul ales la ora la care ai fost programată.

 

Loading...
 
 

Citește și