Machiază-te corect ca să te ţină toată noaptea!

Nu doar coafura şi ţinuta sunt importante în noaptea dintre ani, ci şi machiajul. El trebuie să reziste până dimineaţa, în ciuda faptului că lăcrimezi sau transpiri de la atâta dănţuială. Pentru asta, trebuie să respecţi anumite reguli şi etape de machiaj.

Pentru ca fondul de ten să se aşeze natural pe faţa ta, exfoliază-ţi uşor pielea din timpul zilei. Se vede diferenţa dintre o piele curată, luminoasă, şi una încărcată. Poţi folosi produse naturiste, din cămară, cum ar fi o sare de mare fină amestecată cu ulei de măsline, sau miere zaharisită, sau tărâţe de grâu cu miere şi măr ras. Apoi aplică o mască sau o cremă hidratantă.
Seara, înainte de a începe procesul de machiaj, curăţă-ţi fata cu un demachiant, aplică o loţiune tonică, apoi o cremă hidratantă, dar nu foarte grasă. După aceea, mai poţi folosi o bază de machiaj, care va face ca fondul de ten să reziste.
Lasă-ţi în pace eventualele coşuri, nu încerca să le storci pentru că se vor infecta. Ele se acoperă cel mai bine cu un corector verde, aflăm de la make-up artistul Florina Mărcuţă, soţia actorului Bebe Cotimanis şi şefă a unei şcoli de machiaj din Bucureşti. Cearcănele, pentru că sunt albastre sau verzui, se acoperă cu anticearcăn portocaliu.


După ce ţi-ai acoperit imperfecţiunile, aplică pe toată faţa, inclusiv pe pleoape, buze şi gât, un fond de ten în nuanţa pielii tale.
Totul se fixează cu pudră. Aceasta este baza de machiaj şi datorită ei machiajul va rezista toată noaptea, nu va curge, nu se va şterge.
Conturează-ţi sprâncenele cu un fard special, apoi se aplică fardul pentru ochi, tuşul sau creionul dermatograf şi la urmă rimelul. “Aplică fard alb în colţul intern al ochiului, pentru a da luminozitate privirii. Fard alb se aplică şi sub sprânceană, pentru a o ridica vizual. Pe pleoapă poţi folosi două-trei nuanţe aflate în armonie, care se întrepătrund, în degrade. Dacă toate acestea sunt puse peste baza cu fond de ten şi pudră, machiajul va rezista”, mai dă asigurări specialistul.
Aplică puţin fard de obraz care să-ţi dea un aer de prospeţime şi supleţe.
La sfârşit, acordăm atenţie buzelor. Acestea se conturează cu un creion, se aplică pudră pentru fixare, apoi un strat de ruj, ştergem surplusul, aplicăm un nou strat de pudră, apoi acelaşi ruj sau gloss în nuanţa rujului.

Toţi aceşti paşi au rolul de a prelungi viaţa culorii pe buzele tale şi de a face rujul rezistent la transfer.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1