Întărește-ți unghiile cu ulei de ricin

O alimentaţie echilibrată este esenţială pentru sănătatea unghiilor, însă nu strică şi anumite tratamente pentru o strălucire a lor. Iată câteva dintre cele mai bune remedii pentru îngrijirea unghiilor, pe care le poţi face acasă.

Vindecă pielea.  Uleiul de măsline nu trebuie folosit doar în salate, ci şi la tratarea unghiilor. Masează-le, în fiecare seară, cu acest ulei pentru că este unul dintre cele mai bune tratamente pentru unghii.

Miere şi ulei de migdale. Şi mierea de albine este foarte eficientă pentru unghiile fragile. Amestecă miere cu ulei de migdale şi dă-ţi cu această cremă pe unghii.

Uleiul de ricin întăreşte unghiile fragile şi le face să arate mai sănătoase. Se aplică pe unghii şi pe pielea din jurul acestora masând uşor timp de 10-15 minute.

Ceara de albine este bună la creşterea rezistenţei unghiilor moi. Se poate realiza foarte uşor acasă: se topeşte o jumătate de linguriţă de ceară de albine în baie de apă fierbinte, se amestecă cu un sfert de gălbenuş de ou şi puţin ulei de măsline. Se aplică pe unghii în fiecare zi.

Gălbenelele sunt considerate unele dintre cele mai bune tratamente pentru unghii, deoarece tratează afecţiunile apărute la nivelul acestora.

Afinele, coacăzele, strugurii foarte acri sunt fructe care ajută unghiile cu probleme. Se freacă unghiile şi pielea din jurul lor cu astfel de fructe, se lasă să acţioneze timp de câteva minute, iar apoi se clăteşte cu apă curată.

Iodul este bun atunci când unghiile se exfoliază. Se aplică înainte de culcare şi se lasă să acţioneze până dimineaţa.

Gelatina este un produs care hrăneşte şi creşte rezistenţa unghiilor. Aceasta este, cu siguranţă, una dintre cele bune tratamente pentru unghii.

Sucul de lămâie face parte din cele mai bune tratamente pentru unghii moi.

Sucul de ceapă este un remediu bun pentru unghiile casante.

Loading...
 
 

Citește și

  • ricin, ulei de ricin, laxativ, antialergic, analgezic

  • Cunoscut mai mult pentru aportul adus în tratamentele cosmetice, iată că uleiul de ricin este o rezolvare şi în cazul unor boli. El e un remediu natural care poate îmbunătăţi condiţia fizică a corpului, îi oferă rezistenţă şi frumuseţe. Uite ce poţi face cu acest ulei în beneficiul corpului tău.