Iată cinci condimente afrodisiace, care-l fac să te dorească

Dragoste mai picantă? Sună tentant, nu? Intră în bucătărie şi ai să descoperi condimente care dau savoare nu numai mâncărurilor, ci şi clipelor voastre de intimitate.

Pune-ţi la bătaie toate cunoştinţele tale culinare, pentru că îţi pot fi de folos în dragoste! Cu cele cinci condimente miraculoase îi prepari partenerului tău câteva mâncăruri, cu ajutorul cărora îl vei cuceri definitiv. Şi astfel va deveni nerăbdător să ajungă la... desert.

1. Scorţişoara trezeşte simţurile

Află că banala scorţişaoară este unul dintre cele mai vechi şi mai folosite condimente. În Antichitate, gustul şi aroma ei erau căutate şi preţuite datorită uleiurilor care trezesc uşor simţurile. Se spune că în Egiptul Antic era mai preţioasă chiar şi decât aurul şi este deseori menţionată în Biblie.

Acum, bucură-l pe soţul tău cu aroma ei fantastică folosind-o la prepararea prăjiturilor, mai ales în asociere cu merele şi perele coapte, dar şi cu cafeaua, ceaiul sau mierea.

2. Ghimbirul creşte apetitul sexual

Ei bine, da, ghimbirul a fost folosit pe post de afrodiziac dintotdeauna, mai ales în ţările asiatice şi arabe. Cu o aromă inconfundabilă, el a însoţit mii de poveşti de iubire nu numai în aceste zone, pentru că faima i s-a răspândit uşor.

Aşa că profită şi tu. Îl poţi folosi cu succes la prepararea diferitelor sosuri, cum ar fi vinegreta. De asemenea, poate fi măcinat şi introdus în compoziţia aluatului de biscuiţi sau la prepararea altor deserturi. Te poate ajuta şi în pregătirea unei creme sau a produselor de patiserie.

3. Cuişoarele „înfierbântă” dorinţele

Cuişoarele sunt mugurii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare, originar din Insulele Moluce. Chinezii cunoşteau efectele afrodiziace încă de acum două milenii, iar înalţii demnitari le mestecau înainte de a vorbi cu suveranii lor, pentru că respiraţia lor căpăta un miros frumos.

Cuişoarele au o aromă specială, iute, puţin uleioasă şi cu gust fin. Aşa că, dacă vrei să-i faci o surpriză iubitului tău, adaugă cu încredere cuişoare la sosuri, ciorbe, friptură şi chiar la prăjituri, vin fiert sau ceaiuri. Se spune despre ele că trezesc dorinţa în orice bărbat.

VEZI AICI CARE SUNT CELELALTE DOUĂ CONDIMENTE

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1