Gustări pe care le poți mânca înainte de culcare

breakfast-2801031_1280.jpg

gustari de seara dieta regim alimentar cina mese seara mancat tarziu
Câteva felii de banane cu nuci și coacăze îți dau o senzație de sațietate, fără să te îngrașe.
clickpentrufemei.ro

În efortul de a avea o dietă sănătoasă și echilibrată, multe persoane evită gustările ”bune” seara. Este adevărat că metabolismul lucrează la capacitate mai mică pe timpul nopții, dar asta nu înseamnă că trebuie să te culci flămândă. De fapt, este recomandat să mănânci ceva înainte de culcare deoarece te ajută să dormi mai bine și să-ți completezi dieta.

Cele mai sănătoase gustări pe care le poţi mânca înainte de culcare sunt:

Felii de banană cu nuci   

Este gustarea care previne foamea din timpul nopţii, reduce riscul de arsuri gastrice şi aciditatea. Atât banana, cât şi nucile sunt surse de aminoacizi, unul dintre ele – triptofan – previne insomnia.

Feliază o jumătate de banană, pisează-le şi apoi adaugă o lingură de nuci tăiate. Se mănâncă cu 30 de minute înainte de culcare.

Lapte cu pudră de scorţişoară

Bineînţeles, dacă vrei să te menţii în formă, ar trebui să alegi laptele degresat sau vegetal. Adăugând scorţişoară în laptele fiert stimulezi metabolismul şi digestia, fiind o gustare foarte bună pentru seară.

Pune la fiert o jumătate de cană de lapte. Toarnă-l într-o cană şi adaugă scorţişoara. Bucură-te de băutură cu 20-30 de minute.

Află ce alte gustări poţi mânca seara fără să te îngraşi pe clickpentrufemei.ro. 

 

5 gustări uşoare cu verdeţuri

Cele mai sănătoase gustări dintre mese

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1