De ce nu e bine să dormi în acelaşi pat cu bebeluşul tău

Ultima actualizare:

    Bebeluşii trebuie să aibă pătuţul lor încă de mici
Bebeluşii trebuie să aibă pătuţul lor încă de mici

Foarte încântate de bebeluşul lor şi excesiv de protectoare, multe proaspete mămici aleg să doarmă în pat cu bebeluşul lor. Pentru a-l supraveghea mai bine, spun ele, sau pentru a-l putea alăpta mai repede în toiul nopţii. Nimic mai greşit, spun specialiştii. Iată de ce.

Probabil că mulţi părinţi sunt tentați să spună că e mai sigur pentru copil să doarmă în același pat cu ei. Realitatea este cu totul alta întrucât, potrivit unui studiu, dormitul nou-născutului sub trei luni în pat cu părinții implică o creștere de cinci ori a riscului de apariție a Sindromului de Moarte Subită (SMSS). De exemplu, în America, SMSS este principala cauză de mortalitate post-neonatală.

Apoi, bebeluşul este expus riscului de sufocare accidentală, sau poate cădea din pat, își poate prinde mâna sau capul între pat și saltea, sau se poate supraîncălzi. Pe durata nopții, starea de veghe a părinților își pierde din intensitate, odată cu instalarea somnului, iar buna intenție de a avea grijă de cel mic este înlocuită de reflexe, mișcări necontrolate care îl pot pune în pericol. Bebeluşul trebuie să aibă din prima zi propriul pătuţ, special adaptat nevoilor lui, cu saltea specială şi cu sisteme de protecţie.

„Deși au instinctul matern, mamele pot fi foarte obosite, iar tații nu au în primele luni de viață ale copilului reflexul îngrijirii unui nou-născut. De aceea, pentru a nu dormi în același pat cu bebelușul, dar pentru a-l avea aproape în primele lui luni de viață, se poate opta pentru un pătuț anexă. Mama îl va putea atinge, îi va putea auzi respirația și îl va putea alăpta cu ușurință, fără a se ridica din pat”, este de părere Urania Cremene, Expert Parenting -Parent’s Toolshop Inc. SUA, care face parte dintr-io comunitate de specialişti ce dau sfaturi pe platforma modeleazacopilaria.ro. Aici poţi găsi mai multe informaţii şi recomandări despre sănătatea, alimentația, îngrijirea, siguranța, psihologia, educația și distracția copiilor.

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net