Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului tău: 4 sfaturi utile pentru viitoarele mămici

indemnizatie_crestere_copil_1531703333.jpg

Sursă foto: Shutterstock

Nașterea unui copil este un eveniment important pentru fiecare dintre noi, care aduce numeroase schimbări asupra stilului de viață, a emoțiilor resimțite, dar și a nevoii de a pune la punct un plan financiar stabil. Odată ce ai adus pe lume un copil, dar și înainte de acest eveniment, este necesar să știi cum să te pregătești cât mai bine și să știi la ce să te aștepți. De aceea, am adunat mai jos câteva sfaturi utile care îți vor fi de mare ajutor:

Stabilește un plan

Deși este greu să îți dai seama cum se va schimba viața ta odată ce familia ta se mărește, un lucru e sigur: nimic nu va mai fi chiar la fel. Pentru a reduce stresul și stările de anxietate care pot să apară, e bine să îți faci din timp o listă cu tot ce e de făcut. De exemplu, vorbește cu partenerul de viață despre cum vă veți împărți responsabilitățile.

Totodată, e bine să pui deoparte o sumă de bani pentru situații neprevăzute, astfel încât să știi că ești asigurată din punct de vedere financiar. Tot în această etapă ar trebui să te gândești la indemnizatie crestere copil și să vezi cum o poți obține, dar și ce sumă de bani ți se cuvine. Acest ajutor financiar te va ajuta extrem de mult în primii ani de viață ai copilului. Cu un plan pus la punct, vei simți un anumit nivel de control asupra evenimentelor noi din viața ta.

Odihnește-te

Odihna este esențială înainte de naștere și cu atât mai mult după ce ai născut. Chiar dacă mulți părinți se plâng de faptul că nu reușesc să doarmă suficient de mult, există numeroase alte modalități prin care poți beneficia de odihna de care ai nevoie.

De exemplu, în primele săptămâni după naștere, partenerul sau o altă persoană ar trebui să se ocupe de treburile casnice, în timp ce tu alăptezi sau ai grijă de copil. Încearcă să dormi odată cu bebelușul, chiar dacă e vorba doar de câteva minute pe zi. Ține pătuțul aproape de pat pentru a-ți fi mai ușor să hrănești bebelușul pe timpul nopții.

Nu ezita să apelezi la ajutor

Nou-născuții necesită mult timp, atenție și energie din partea ta. Chiar dacă ți se pare că te vei descurca bine și pe cont propriu, faptul că mai ai un ajutor lângă tine îți va ușura extrem de mult munca și modul în care te acomodezi la noile schimbări. În plus, în acest fel te vei putea ocupa și mai mult de copil, în loc să îți faci griji pentru spălatul vaselor sau hainelor.

Ajutorul tău poate fi oricine, fie că e vorba de un membru al familiei, fie că este un prieten sau chiar un babysitter. Ține cont că, indiferent cine te va ajuta, trebuie să stabilești clar care îi vor fi responsabilitățile și să comunicați cât mai bine.

Hrănește-te corect

Starea ta de bine și energia necesară pentru a avea grijă de cel mic vin nu doar din faptul că încerci să te relaxezi și să te bucuri din plin de timpul petrecut cu bebelușul tău, ci și din ceea ce mănânci. Astfel, recuperarea după naștere presupune și adoptarea unei diete echilibrate.

Este recomandat să planifici mese simple și sănătoase, care să conțină cereale, precum orez brun, ovăz sau grâu integral, o varietate de legume și fructe, proaspete, gătite sau sub formă de sucuri naturale, lactate și proteine, precum carne de pasăre sau pește.

Așadar, atunci când aduci pe lume un bebeluș, este important să ai grijă atât de cel mic, cât și de tine, din toate punctele de vedere. Ai grijă la ceea ce mănânci, cât de mult te odihnești și nu ezita să ceri ajutor. Iar în ceea ce privește partea financiară, pune la punct un plan și bucură-te de drepturile care ți se cuvin în calitate de mamă.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1