Cum să eviţi problemele digestive în timp ce călătoreşti

Ultima actualizare:

Schimbările alimentare bruşte, proasta hidratare şi chiar stresul sunt factori care pot duce la apariţia problemelor digestive, cele mai comune fiind constipaţia, diareea, arsurile stomacale şi flatulenţa. Pentru a evita astfel de probleme, iată câteva sfaturi de care poţi ţine cont pe toată durata călătoriei.

Fereşte-te de diaree

Deseori se întâmplă ca atunci când călătoreşti mult şi ai un program haotic să te confrunţi cu o problemă destul de neplăcută: diareea. Cauza principală a acestei afecţiuni este alimentaţia dezechilibrată, bazată în special pe alimente sau băuturi care conţin anumite bacterii. De asemenea, unele persoane pot avea intoleranţă la anumite alimente care intensifică tranzitul intestinal. Aşadar, pentru a ţine departe această problemă este indicat să nu consumi niciodată alimente nepasteurizate; să te asiguri că friptura este bine gătită; să rezişti tentaţiei de a cumpara alimente de la vânzătorii ambulanţi; să consumi în principal doar apă îmbuteliată şi sa adaugi gheaţă băuturilor tale doar dacă eşti sigur că a fost obţinută prin congelarea apei; să eviţi legumele şi fructele necoapte şi să nu le mănânci pe cele care nu au fost decojite de tine.

Totuşi, în cazul în care te confrunţi cu această problemă: evită consumul de alimente bogate în grăsimi şi fibre: nu consuma cafea sau alte bături care conţin cafeină şi stai departe de alimentele şi băuturile care conţin mult zahăr.

Tratează constipaţia

La fel ca şi diareea, constipaţia este o altă problemă ce atenţionează că procesul digestiv nu funcţionează normal. Pe lângă faptul că ai o senzaţie permanentă de disconfort, te poţi confrunta şi cu balonări, dureri abdominale, flatulenţă şi greaţă. Deşi este destul de greu ca pe timpul călătoriei să ai un program de masă regulat, există câteva lucruri care te vor ajuta să ai un tranzit intestinal normal.  În primul rând, încearcă să eviţi medicamentele şi alimentele bogate în calciu şi fier, deoarece acestea duc la instalarea constipaţiei. De asemenea, asigură-te că bei cel puţin 2 litri de apă pe zi, consumă alimente bogate în fibre, încearcă să ai mese la fel de consistente ca cele de acasă şi mergi la toaletă exact atunci când ai nevoie.

VEZI AICI ALTE METODE

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
Ghidul esential pentru administrarea insulinei   Alegerea instrumentelor potrivite jpg
Puteri paranormale, zodii jpg
Burețel pentru fond de ten, beauty blender, valabilitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net