Cum faci şi cât te costă să scapi definitiv de cearcăne şi de pungile de sub ochi

femeie_crema_ochi_make_up_shutterstock_5942413.jpg

Cremele pentru ochi pot preveni cearcănele şi ridurile
Cremele pentru ochi pot preveni, într-o oarecare măsură, cearcănele şi ridurile

Zona ochilor este una dintre cele mai dinamice zone ale feţei. Din acest motiv, toate modificările date de mişcarea muşchilor sau cele care ţin de înaintarea în vârstă sunt mult mai vizibile aici. Apar mai repede ridurile de expresie, iar cearcănele şi pungile de sub ochi, odată formate, greu mai scapi de ele. Medicul estetician Florin Juravle ne spune ce soluţii am putea avea.

Ce putere au cremele

Sub ochi este cea mai subţire piele de la nivelul feţei, iar ţesuturile de la nivelul pleoapei inferioare reţin o mare cantitate de apă, foarte greu de drenat în mod natural. De obicei, cremele şi loţiunile obişnuite nu au niciun efect special asupra pielii, spune specialistul: „Orice cremă pentru zona cearcănelor va hidrata stratul superficial al epidermei. E bine, totuşi, să foloseşti creme cu factori de protecţie, cele care conţin acid hialuronic şi colagen, creme pe bază de multivitamine (A, C, E) şi minerale pentru prevenirea problemelor şi amânarea deprecierii pielii”, spune Florin Juravle.

Diferenţa dintre cearcăne şi pungi

Cearcănele pot fi împărţite în două categorii: sunt aşa-numitele „pungi sub ochi”, date de un exces de grăsime. Pot apărea la vârste foarte tinere, iar singura soluţie e cea chirurgicală. „În acest caz, se va elimina excesul de grăsime de la nivelul pleoapei inferioare, eventual şi excesul de piele. Procedura se numeşte blefaroplastie şi costă între 800 şi 1.500 de euro”, exlică medicul.

Celelalte cearcăne, adâncite şi mai închise la culoare, sunt date de lipsa grăsimii de la nivelul pleoapei inferioare. Apar, de obicei, cu vârsta. Pielea, fiind foarte subţire la acest nivel, se vede muşchiul şi micile vinişoare de sânge. Aceste cearcăne se pot umple cu acid hialuronic. Procedura trebuie repetată la 6-8 luni şi costă între 200 şi 300 de euro. În cazul în care lipsa de volum este mare, cea mai bună procedură este transferul de grăsime proprie. Grasimea va umple toată zona pleoapei inferioare, restabilind forma şi volumul zonei. De obicei, este nevoie de o intervenţie şi, în unele cazuri, de un retuş la 3 luni, dar grăsimea injectată rămâne ani de zile în zona respectivă. Preţul este între 500-1.200 de euro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1