Cum aşezi patul din dormitor în stil feng shui

dormitor_de_lux_3-26-2008_12-02-50_am.jpg

dormitor de lux
Patul trebuie poziţionat cu faţa la uşă şi lângă un perete solid
Citeste tot despre: 

Ştiai că în funcţie de amplasamentul patului în dormitor somnul tău poate fi unul liniştit şi odihnitor sau, dimpotrivă, unul foarte agitat? Potrivit legilor feng shui, patul trebuie amplasat după nişte reguli foarte precise, aflăm de pe siteul cefacemimi.ro. Iată care sunt acestea!

Aşază patul lângă un perete solid - Patul trebuie poziţionat cu tăblia rezemată de un perete solid al camerei: beton, cărămidă, lemn solid. Acest lucru va crea o energie protectoare şi pozitivă în jurul patului, vei avea un sentiment de siguranţă şi confort psihic. Poţi opta pentru zugrăvirea peretelui respectiv în culori care se asortează cu cele ale mobilierului din dormitor. Atenție! Nuanța pe care o alegi trebuie să fie una deschisă.

Încadrează-l între două noptiere - Patul trebuie să fie completat de două noptiere, aşezate de-o parte şi de alta a acestuia. Atenţie! Două noptiere, nu una! Acestea vor echilibra energiile din jurul patului. Cele două piese de mobilier nu trebubuie să fie neapărat identice, dar trebuie să se asemene, cât de cât, să facă parte din acelaşi „peisaj”.  Aşadar, lasă-ţi imaginaţia să zburde, alege ce-ţi place dar ai grijă să respecţi regulile feng shui.

Atenţie la spațiul din jurul său - Patul trebuie să beneficieze de spaţiu suficient de-o parte şi de alta. În nici un caz nu-l lipi de perete. Persoanele care dorm în pat trebuie să se dea jos  fiecare pe partea ei. Coborârea nu trebuie blocată de vreun perete sau obiecte de mobilier.

Atenție la colțuri și muchii ascuțite - Fii atent ca în jurul patului să nu existe unghiuri ascuţite sau colţuri. Mobilierul din imediata vecinătate a patului trebuie să aibă forme rotunjite, fluide. De asemenea, lângă pat sau deasupra lui nu trebuie să existe stâlpi sau grinzi.

Patul, în diagonlă cu ușile - Nu poziţiona patul în linie cu uşa de la dormitor. Patul trebuie așezat în diagonală cu uşa sau în aşa fel încât tu să vezi cine intră în cameră. Nu amplasa patul pe aceeaşi linie cu uşa de la balcon sau cu uşile dulapului. În cazul în care acest lucru nu este posibil din cauza lipsei de spaţiu din cameră, încearcă, pe cât poţi, să aşezi între pat şi uşă un mic obiect de mobilier.

Atenție la aparatura electrică - Patul nu trebuie să fie amplasat lângă pereţii pe care sunt montate spoturi, becuri sau aparatură electrică și electronică (televizor, computer etc). Evident, ideal ar fi să elimini cu totul aceste obiecte din dormitor. Mai mult, în camera în care dormi nu ar trebui să existe nici tableta, telefonul sau alte gadgeturi.

 

Loading...
 
 

Citește și