«Cosmetice» din cămară

Ultima actualizare:

Piaţa cosmeticelor şi a tratamentelor de înfrumuseţare a evoluat, există tot felul de creme, farduri şi proceduri ce promit efecte miraculoase. Bineînţeles, le poţi încerca. Însă la fel de bine poţi să deschizi frigiderul sau sertarele din bucătărie. Vei găsi acolo ingrediente naturale, pe care le poţi folosi la hidratarea pielii, pentru gomaj sau mască.

  • Oţetul de mere pe post de loţiune tonică. De vreme ce acest oţet acţionează ca astringent şi purificator, îl poţi folosi ca loţiune tonică. Este indicat mai ales pentru persoanele predispuse la acnee.
  • Banda de scotch îţi poate fi de ajutor atunci când te machiezi. Dacă au căzut urme de fard pe unde nu trebuie, pe faţă, „adună-le” cu această bandă lipicioasă. Tamponează zona murdară, iar fardul buclucaş nu se va întinde pe faţă.
  • Zahărul şi mierea rezolvă problema buzelor uscate şi crăpate. Fă un amestec din zahăr şi miere şi masează buzele.

  • Filtrele de cafea din hârtie sunt excelente pentru a absorbi şi înlătura excesul de sebum. Ţine două-trei bucăţi în geantă mai ales în zilele călduroase şi, când transpiri, tamponează-ţi faţa cu ele.
  • Ceaiul verde. După ce ţi-ai făcut ceai, dimineaţa, nu arunca pliculeţele. Pune-le la frigider şi, când s-au răcit, ţine-le câteva minute pe pleoape şi sub ochi. Răceala şi cofeina pe care o conţin reduce pungile de sub ochi şi pleoapele umflate.
  • Bicarbonatul de sodiu îţi albeşte dinţii mai ceva ca o pastă de dinţi pentru albire. După ce te-ai spălat ca de obicei pe dinţi cu pastă, pune pe periuţă puţin bicarbonat şi mai freacă dinţii timp de un minut. Poţi să faci acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână, nu foarte des, pentru a nu afecta smalţul dinţilor.
  • Uleiul de măsline. Este bun nu doar în salate, ci şi extern, pentru faţă şi corp. Hidratează pielea, previne apariţia ridurilor şi vindecă micile leziuni. Atenţie, însă – dacă ai tenul acneic nu este indicat să foloseşti niciun fel de ulei, pentru că poate astupa porii. Poţi să-l foloseşti pe post de cremă de corp, de mâini, de picioare.
  • Fulgii de ovăz - pentru piele. Dacă ai pielea foarte uscată, fă o baie cu fulgi de ovăz. Adaugă o cană de fulgi în cadă şi relaxează-te pentru zece minute. Se vor înmuia şi vor lăsa un film gelatinos în apă, care va hidrata intens pielea.

  • Gălbenuşul de ou e bun pentru păr. Îl poţi folosi liniştită pe post de şampon pentru că îţi face părul mătăsos şi sănătos. De asemenea, îţi poţi face mască pentru păr cu gălbenuş amestecat cu ulei de măsline. Nu te clăti pe păr cu apă fierbinte, pentru că se va coagula.
  • Mălaiul sau zaţul de cafea pot fi folosite pe post de gomaj. E bine să-ţi exfoliezi pielea cel puţin o dată pe săptămână pentru a preveni creşterea părului pe sub piele, a îndepărta celulele moarte şi a o face fină şi luminoasă. Mai mult, zaţul de cafea amestecat cu puţin ulei de măsline ajută la ameliorarea celulitei. Se foloseşte la duş, pe pielea umedă, masând prin mişcări circulare.  
  • Scorţişoara te scapă de coşuri. Ţi-a ieşit un coş când îţi e lumea mai dragă? Prepară-ţi o pastă din scorţişoară amestecată cu miere, aplic-o pe zona cu probleme şi las-o să acţioneze 15-20 de minute. Ambele ingrediente au efect antibacterian, cicatrizant.
  • Avocado hidratează tenul. Se prepară o mască dintr-o jumătate de avocado bine copt şi două linguri de miere. Aceste două produse sunt foarte hidratante, hrănesc pielea cu microuleiuri şi acizi graşi, fără a lăsa totuşi urme grase la suprafaţă. Masca se lasă să acţioneze 10 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Este ideală pentru un ten matur, cu piele uscată.
  • Sarea grunjoasă, bună pentru călcâie. Se prepară o pastă din unt moale şi sare şi se masează cu ea călcâiele, pentru exfoliere şi hrănire. 
  • Lămâia albeşte tenul. Ai un ten cu imperfecţiuni, pete şi cicatrici? Pentru a le atenua şi albi pielea, ia o feliuţă de lămâie şi şterge-ţi cu ea faţa. După 15 minute clăteşte. Atenţie, însă! Acidul din lămâie are un uşor efect exfoliant şi, cum sensibilizează pielea, e contraindicată expunerea la soare. Câteva zile după e bine să foloseşti cremă cu factor de protecţie.

  • Balsam de păr în loc de loţiune de ras. Dacă vrei să te epilezi cu aparatul de ras şi ai rămas în pană de cremă de ras, foloseşte puţin balsam. Scopul este să hidratezi pielea şi să înmoi firul de păr, iar balsamul se achită cu succes de acest rol.

Loţiunea tonică, moft sau necesitate?

  • Câte dintre voi utilizaţi loţiunea tonică după demachiere? Multe femei o consideră un moft, un produs de care se pot lipsi. Specialiştii susţin că are rolul ei. „Chiar dacă laptele demachiant folosit are un pH de 5,5, apa de la chiuvetă dezechilibrează pH-ul natural. Aici intervine loţiunea tonică. Aceasta repară, reechilibrează pH-ul, restabilind bariera de protecţie a tenului”, spune Diana Marandiuc, trainer în cadrul unei firme de cosmetice naturale.

Aşa previi încurcarea părului!

  • Piaptănă părul înainte de şamponare, în felul acesta va fi mai uşor de aranjat şi descurcat când şuviţele sunt umede.
  • Foloseşte balsam, care lasă părul mai fin, mai hidratat, mai uşor de pieptănat. Există balsam care se aplică la spălare, după şampon, şi balsam care nu necesită clătire, putând fi reaplicat pe vârfuri şi între spălări.
  • Clăteşte părul cu apă călduţă, spre rece, nu fierbinte. Astfel, închizi cuticula firelor, care vor fi mai uşor de descurcat.
  • Împleteşte părul înainte de culcare. Dacă îl ai foarte lung şi uscat, o coadă lejeră îl protejează, iar dimineaţa nu vei trage prea mult de el cu peria.

Cum refaci unghiile deteriorate

Casante, exfoliate, deteriorate, fisurate, moi... așa sunt adesea unghiile noastre. De ce? Pentru că facem tot felul de experimente în manichiură şi pentru că nu le îngrijim corect. Jessica Vartoughian, specialist în manichiură celebru la nivel internaţional, consideră ca deshidratarea unghiilor este agravată de variațiile de temperatură, de frig, de vânt. Devin casante, dure, inflexibile. Pot fi curbate și au tendința de a se crăpa de-a lungul liniei de creștere. “Au  nevoie de hrănire. Masează-le zilnic cu un ulei special și aplică o dată la câteva zile un strat de lac protector, un tratament de întărire. O altă problemă – îngălbenirea unghiilor – apare din cauza folosirii frecvente a lacurilor colorate, fără aplicarea în prealabil a unei baze de protecţie. Dar îngălbenirea e superficială şi poţi scăpa rapid de ea dacă vei pili puţin unghia pe suprafaţă”, spune specialistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net