Clasamentul dietelor, de la ocupantele podiumului la cele descalificate. Dieta mediteraneeană, medaliată cu aur

dieta-shutterstock-251697088.jpg

În dieta mediteraneeană este permis consumul vinului @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Inventarul kilogramelor acumulate, dar şi planurile de slăbit îndrăzneţe se fac în prima parte a anului. Dacă lucrurile nu sunt cântărite realist, cele mai multe diete începute cu aplomb riscă să se îndrepte spre frigider, nicidecum spre garderoba nouă, cu cel puţin un număr mai mică. Înainte să alegi dieta-minune, află care este cea mai bună cură de slăbire a momentului, care sunt dietele sănătoase şi care sunt interzise de specialiştii în nutriţie.

Ideea de a ne opri asupra siluetei şi a celei mai bune diete ne-a venit după ce am aflat din Raportul Mondial Anual, că dieta mediteraneană sau regimul cretan ocupă, pentru cel de-al patrulea an, consecutiv, locul I în clasamentul dietelor sănătoase. Dieta aceasta este considerată de câţiva ani buni „standardul de aur‟ în nutriţie, în prevenirea bolilor, pentru o stare generală bună şi pentru longevitate.

Dieta mediteraneeană, medaliată cu aur

Că acest regim alimentar este unul pe cât de sănătos, pe atât de eficient când vine vorba despre slăbit, este confirmat şi de medicul specialist: „Da, într-adevăr, aşa este. Această dietă este bogată în fructe şi legume, peşte gras, cum ar fi sardinele şi cerealele integrale, cu cantităţi modeste de carne şi lactate, cu conţinut scăzut de grăsimi. Unul dintre aspectele mai cunoscute este utilizarea grăsimilor mononesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, în loc de grăsimi săturate, precum untul‟, rezumează doctorul Mihaela Ursache.

Citește aici totul despre dieta mediteraneeană și celelalte cure de slăbire la modă, dar și despre cele interzise.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1