Cele mai recomandate alimente înainte de antrenament

healthy-woman-running-with-blurred-background_23-2147600427.jpg

alimente sport exercitii fizice sala fitness miscare alimentatie
Pentru activitatea fizică intensă sunt recomandate alimentele bogate în proteine.
clickpentrufemei.ro

Chiar dacă poți fi tentată să crezi că e bine să nu mănânci nimic înainte să mergi la sală, corpul are nevoie să fie alimentat pentru a atinge nivelul maxim de performanță. Dacă nivelul de zahăr este insuficient în timp ce faci mișcare, te poți confrunta cu senzația de durere de cap sau de amețeală. Iată care sunt alimentele care te îți furnizează energie pe parcursul antrenamentului sportiv!

Cerealele integrale

Sunt o sursă complexă de carbohidrați, care ajută corpul să fie alimentat cu energie pentru o bună perioadă de timp. Acestea sunt o gustare excelentă înainte de orice activitate fizică. Înainte cu 2-3 ore de a merge la sală poți mânca de exemplu iaurt cu cereale integrale sau o porție de orez brun.

Bananele

Conțin potasiu, un elemen nutritiv extrem de important care la menținerea musculaturii și a nervilor. Este indicat să mănânci o banană înainte de a începe antrenamentul, deoarece zaharurile conținute se transformă rapid în energie. Îți poți prepara o gustare rapidă dintr-o banană pisată pe care o întinzi pe o felie de pâine integrală, deasupra căreia presari un praf de scorțișoară. În acest fel, vei da organismului două tipuri de carbohidrați: simpli (din banană și îl vei alimenta cu energie) și complecși (din pâine, care te va ajuta să menții nivelul energiei ridicat).

Merele

La fel ca și bananele, merele îți sunt de folos în zilele în care ai nevoie rapid de energie. Fiind un fruct care se digeră ușor este indicat să îl consumi cu aproximativ o oră înainte de a merge la sală. Totuși, dacă vrei să susții un antrenament mai solicitant, este indicat să mai adaugi 2-3 linguri de unt de arahide și câteva nuci. 

Descoperă ce alte alimente sunt recomandate înainte de antrenamentul la sală pe clickpentrufemei.ro.

 

Remediu natural pentru febra musculară de după antrenamentul fizic!

Când nu este recomandat să faci sport

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1