Ce trebuie să știți despre rețetele de frumusețe transmise din generație în generație

Totdeauna, rețetele de frumusețe au trezit interesul doamnelor și domnișoarelor! Urmărind exemplele de rețete din revistele care tratează eterna temă - frumusețea, există preocuparea doamnelor și domnișoarelor pentru efectul acestor rețete, recomandate pentru toate tipurile de ten: normal, sensibil, uscat, gras, mixt, matur, acneic sau pistruiat. Sunt apreciate rețetele moștenite de la generațiile de bunici și mătuși, bogate în sfaturi testate de numeroase doamne și domnișoare din anii 40. Aceste rețete ieftine și credibile se diferențiază de multe cosmetice contemporane care conțin tot felul de chimicale, cu efecte nedorite asupra tegumentului nostru.

Pentru toate tipurile de ten: Apa de față de gutui!

Pentru preparare se folosesc următoarele ingrediente: 50 g semințe de gutui, 50 g coajă proaspătă de gutui, 1 l de apă, o lingură de lapte bătut.

Mod de prepare și de folosire: Puneți apa la fiert și când aceasta dă în clocot, adăugați semințele și coaja de gutui. Lăsați ingredinetele să fiarbă timp de 5 minute, apoi opriți focul. Strecurați lichidul obținut și adăugați laptele bătut. Turnați acest produs în sticle pe care le păstrați la rece. După ce vă demachiați sau vă spălați pe față, folosiți preparatul seara și dimineața. Terapeuții susțin că produsul  înfrumusețează pielea și cine folosește apa de gutui va avea o piele ”de înger”.

Apa de mere și portocale împrospătează pielea

Pentru preparare, folosiți următoarele ingrediente: 1 măr, 1 portocală mare și 200 ml de apă.

Mod de preparare și folosire: Curățați mărul și coaja curățată o tocați mărunt și o puneți pe foc în apă rece. Când apa începe să clocotească, adăugați coaja de portocală rasă și o lăsați să fiarbă la un foc slab, 10 minute. Apoi preparatul se infuzează timp de 2 ore, se strecoară și cu această apă vă spălați fața de două ori pe zi. Efectul de împrospătare a tegumentului se remarcă la scurt timp.   

Loading...