Ce spune despre voi modul în care vă ţineţi de mână

9-acasa-1.-5col-.jpg

Acest gest aparent mărunt dezvăluie multe despre relaţia voastră
Citeste tot despre: 

Ţinutul de mână este cel mai simplu, mai normal şi mai frecvent gest dintre două persoane care se iubesc. Cu el începe, de obicei, o relaţie de dragoste şi o defineşte pe tot parcursul ei. Psihologii au fost, bineînţeles, interesaţi să studieze modurile în care cuplurile se ţin de mână şi, în urma chestionarelor, au aflat detalii interesante.

O uşoară împreunare a degetelor: respect. Acest mod delicat de a vă ţine de mână sugerează faptul că aveţi încredere deplină unul în celălalt şi că relaţia voastră e stabilă emoţional. Transmiteţi celor din jur că, da, sunteţi împreună, dar vă lăsaţi suficient spaţiu personal, aveţi respect pentru sentimentele şi individualitatea celuilalt.

 

 

Palmă în palmă: responsabilitate. Cele mai multe cupluri aşa se ţin de mână, iar gestul arată cine este „şeful”. Cel care ţine palma orientată în jos este liderul, cel care protejează, îl linişteşte pe partenerul său.

Degetele încrucişate: grijă. Între voi nu e doar o atracţie fizică, ci vă unesc sentimente puternice. Relaţia voastră e bazată pe adevăr şi grijă, spun psihologii citaţi de brightside.me.

Vă ţineţi doar de un deget: flirt. Psihologii au observat că cei care se ţin de mână în acest fel sunt la începutul relaţiei. Abia se descoperă, învaţă unul despre altul şi încă nu sunt gata să îşi asume vreo responsabilitate. 

Doar o atingere a degetelor: simpatie ascunsă. Atunci când mergeţi pe stradă nu vă ţineţi propriu-zis de mână, ci vă atingeţi parcă în treacăt degetele, din când în când? Specialiştii v-au deconspirat: între voi pare a fi o simplă prietenie, dar măcar unul dintre voi transmite mesaje de simpatie ascunsă.

Vă ţineţi doar de degete: încredere. Cei care obişnuiesc să se ţină aşa de mână au o relaţie bazată pe respect, loialitate şi încredere deplină, este sănătoasă şi stabilă.

Vă ţineţi de încheietura mâinii: atracţie. Poate părea un gest destul de agresiv, însă sugerează o atracţie fizică incredibilă şi faptul că aveţi nevoie unul de altul. În unele cazuri, denotă egoism.

Vă ţineţi de după mijloc: pasiune. Aveţi o relaţie foarte apropiată. Este „un compromis” între plimbare şi îmbrăţişare. Dacă doar unul îl ţine aşa pe celălalt se pare că ar fi mai posesiv.

La braţ: susţinere. Femeia e cea care are nevoie de susţinere şi ajutor. Este un gest elegant, clasic, care arată că relaţia e stabilă. Dar nu înseamnă neapărat că cei doi se iubesc. 

Loading...