Ce sfaturi de stil primeau bucureştencele în anii ’60 - VIDEO

Citeste tot despre: 

Trei înregistrări video inedite, realizate la finalul anilor '60 şi păstrate în arhiva britanică Britsh Pathe, prezintă, mai în glumă mai în serios, „prognozele" de modă realizate de croitorii de la cooperativele meşteşugăreşti ori de la casele de modă din Bucureşti pentru doamnele pretenţioase.

„Spectatoarelor noastre, cu ocazia onomasticii de 8 martie, le oferim recomandările casei de modă pentru anul în curs. Vom avea un nou sezon de minijup, potrivit prognozei pentru 1969", se anunţă la începutul unei înregistrări.


În timp ce prin faţa camerei de filmat se perindă mai multe manechine, telespectatoarele află că se mai poartă şi fundele, cordoanele late şi accesoriile metalice.

O altă înregistrare video, realizată în 1966 şi păstrată în arhiva britanică înfăţişează o serie de manechine prezentând diverse modele de rochii şi paltoane într-o locaţie cel puţin ciudată: un avion. În înregistrare este prezentată şi o rochie realizată din bucăţi de metal.


O reclamă convingătoare este făcută şi pantalonului. Unul dintre sfaturile Centrului de Creaţie UCECOM (Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti) este: „Se poartă mult pantalonul, şi seara, în completul numit pantaior".


La final, după ce telespectatoarele află şi ce sugestii au specialiştii în materie de blănuri, prezentatorul nu se abţine şi face o glumă despre banii pe care trebuie să-i cheltuiască soţii pe aceste ţinute.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1