«Ce să fac să-mi ţin nervii în frâu?»

Ultima actualizare:

Furia este o adaptare la mediu şi este un sentiment absolut normal. În zilele de la începutul umanităţii, ea putea face diferenţa între viaţă şi moarte. În situaţiile în care trebuiau înfruntate anumite primejdii, singura decizie era „luptă sau fugi”, iar pentru a lupta, agresivitatea era unica opţiune instinctivă. De fapt, în mare măsură, oamenii au tendinţa să devină foarte agresivi când sunt nesiguri, le este frică de ceva la nivel inconştient sau când sunt supuşi unor situaţii care îi frustrează şi le depăşesc limitele răbdării. 

Cum ajungi să „explodezi”

Ştiu că nu prea te ajută să-ţi spun că nu câştigi nimic dacă te enervezi. Adesea, lucrurile care te scot din minţi nu pot fi controlate. Într-adevăr, nu prea ai ce face în mod real pentru a elimina stimulul care te deranjează. Coada de la casa de marcat nu se va termina mai repede dacă te enervezi, nici traficul nu va deveni mai fluid, şi totuşi, chiar dacă ştii aceste lucruri, nu-ţi poţi stăpâni sentimentele. Motivul care se află în spatele furiei este inconştient. Poate fi dorinţa de control şi de putere, presiunea timpului sau oboseala acumulată într-o anumită perioadă.

Primul ajutor

Sunt persoane care consideră că urlând, aruncând cu obiecte şi dând cu pumnii în pereţi se descarcă şi se vor simţi mai bine. De fapt, aceste accese repetate vor duce la şi mai puţin control şi la răbufniri din ce în ce mai periculoase. Altele aleg să-şi înghită toţi nervii şi frustrările şi să zâmbească – acele persoane care cred că exprimarea furiei este nesănătoasă, antisocială şi trebuie eliminată.

Studiile arată că ambele abordări sunt greşite. Ce opţiune ne rămâne? Ei bine, mânia trebuie lăsată să iasă, dar controlat.Primul pas este conştientizarea momentelor în care eşti predispusă la furie. Când ştii de unde apare furia, ai şi mai multă putere asupra ei. După ce problema este identificată, se poate căuta o rezolvare. Spre exemplu, dacă eşti furioasă pe cineva din anturajul tău, spune-i asta într-un mod constructiv, nu agresiv. În momentul în care o anumită situaţie îţi poate declanşa un acces de mânie incontrolabilă, învaţă s-o eviţi. Avantajul de a-ţi înţelege şi ghida furia este acela că ajungi să tai răul de la rădăcină, nu doar să ţipi din toţi rărunchii la ceilalţi.

CONTINUAREA PE CLICK PENTRU FEMEI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net