Ce metodă contraceptivă ți se potrivește

tipa_anticonceptionale_prezervative.jpg

pilule contraceptive, contraceptie, metode contraceptive, prevenire sarcina, boli cu transmitere sexuala
Pilulele contraceptive combinate trebuie luate la aceeaşi oră pentru o eficienţă de 99%.
www.clicksanatate.ro

Pentru a alege cea mai bună metodă de contracepție pentru tine este necesar să mergi la medic sau la un cabinet de planificare familială. Bineînțeles că pentru a folosi prezervativul nu e nevoie să mergi la medic, însă pentru sterilet, diafragma, injecții este nevoie de vizita la specialist.

Abstinența este cea mai sigură cale de a te proteja de boli cu transmitere sexuală și de o sarcină nedorită. Și  prezervativul te poate ajuta în acest sens, însă nu este 100% sigur deoarece se poate sparge. Metoda „calendarului“ sau „coitus interruptus“ încă se practică cu regularitate însă nu sunt deloc sigure, deci poți avea surprize.

De ce trebuie să ții cont

Vrei să iei contracepție zi de zi sub forma de pilule anticoncepționale sau vrei ceva la nivel local doar când faci sex, ori vrei să ți se întroducă în vagin un dispozitiv care să te ferească de pericolul de a rămâne însărcinată. Trebuie să ții cont și de următoarele detalii: fumat, greutate, iei tratament pentru vreo boală. Astea sunt doar câteva dintre detaliile care contează pentru a alege împreună cu persoana compententă cea mai bună metodă de contracepție.

În funcție de cât de eficace sunt dacă sunt folosite corect acestea sunt clasificate astfel:

Cu precizie de 99% 

Aici intră implantul contraceptiv care se prezintă sub forma unei  tije mici flexibile. Aceasta se plasează sub piele, în zona superioară a brațului, eliberând un progestativ asemănător cu progesteronul natural, și ține maxim  3 ani.

Steriletul este un dispozitiv intrauterin (DIU) confecționat  din plastic și/sau metal, care este în forma literei T. Acesta se introduce în uter pentru a preveni sarcina. Poate fi păstrat  între 5 și 10 ani.

Sterilizarea la femei este o altă metodă la care apelează femeile care consideră că nu mai vor copii. Acest procedeu se numește legarea trompelor și este 99% sigur. Există totuși un risc de 1%, adică 1 la 200 de femei poate rămâne însărcinată chiar dacă i s-a efectuat sterilizarea tubară. La bărbați se sterilizarea se numește vasectomie.

Pilulele contraceptive combinate trebuie luate la aceeași oră pentru o eficiență de 99%. Acestea reglează ciclul menstrual, însă nu se recomandă femeilor care fumează, celor cu migrene  și doamnelor trecute de 35 de ani, fiindcă estrogenul ar putea forma cheaguri de sânge.

Află pe clicksanatate.ro ce alte metode contraceptive ti s-ar putea potrivi!

Prepară-ți detergentul sănătos la tine acasă!

Ce trebuie să știi despre sâni când alergi

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Fiecare vârstă are caracteristicile ei. Drept urmare, trebuie să ţii cont de acest aspect şi când vrei să alegi o metodă contraceptivă.

  • Chiar dacă ai avut un contact sexual neprotejat, trebuie să ştii că poţi preveni o sarcină nedorită dacă iei măsuri în primele zile. Ai două variante: aşa-numita pilulă de a doua zi sau steriletul. Află cum le poţi folosi şi ce dezavantaje au.