Beauty vlogger - cum să faci primii pași spre o carieră în mediul online

femeie-in-oglinda2.jpg

foto: pexels.com

Trăim într-o eră în care este din ce în ce mai ușor să-ți transformi pasiunea în carieră, așa că trebuie să profiți de mediile care îți oferă o platformă de lansare. Încă din anul 2016, 86% din conținutul de beauty de pe Youtube era creat de vloggeri și nu de brandurile de cosmetice sau alte produse din această categorie. Din acest motiv, în prezent, majoritatea brandurilor apelează la vloggerii de succes când vine vorba de publicitate. Pasiunea nu este singurul lucru de care trebuie să dispui nici în acest domeniu și trebuie să te pregătești temeinic dacă vrei să-ți clădești o carieră. Iată câteva sfaturi:

Pregătește-ți ustensilele

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l ai în vedere dacă vrei să începi să te ocupi de conținut video pe tema beauty este recuzita. Vei avea nevoie de o gamă variată de truse de machiaj și accesorii pentru a pune în aplicare idei inedite. De asemenea, lumina pe care o vei folosi pentru filmarea videourilor este crucială în crearea unui conținut de calitate. Dacă cea naturală pe care o ai în cameră nu este suficientă, optează pentru o lampă circulară. Aceasta te va ajuta să scoți în evidență tipul de machiaj pe care îl abordezi, culorile și texturile fiecărui produs. Camera de filmat pe care o folosești poate fi instalată în centrul lămpii sau în spatele acesteia, pe un trepied. Asigură-te că și fundalul pe care îl ai în fiecare video nu poate distrage atenția celor care te urmăresc. Poți să-ți reamenajezi un perete astfel încât să se potrivească pentru filmări sau îi poți adăuga un efect de blur în momentul editării. 

pensule-de-makeup.jpg

foto: pexels.com

Arată-ți entuziasmul

Vloggerii reușesc să atragă un public destul de mare în special prin caracterul lor și prin amplificarea entuziasmului cu care se prezintă în fața camerei. Dacă îți dorești să devii vlogger de beauty nu trebuie să-ți lipsească o doză semnificativă de carismă și evidențierea unui caracter puternic. Trebuie să știi că felul în care te prezinți în viața de zi cu zi nu este suficient, de multe ori, pentru a stârni interesul celor care te privesc. Pentru ca fiecare video să-ți aducă din ce în ce mai mulți abonați și fani este esențial să te transformi într-o variantă îmbunătățită a ta, mult mai energică și mai pozitivă. Chiar dacă, de regulă, te încadrezi în această tipologie, lumea vloggingului îți va cere mereu mai mult. Carisma îi va convinge pe cei interesați de conținutul tău că ideile tale merită urmărite și că știi cu adevărat despre ce vorbești. Fie că te ocupi de ideile tale preferate de makeup sau faci reclamă pentru un brand, atitudinea ta spune totul. Ține minte că pe cameră vei părea mereu mai degrabă tristă dacă ești relaxată sau prea concentrată, așa că încearcă să-ți ridici moralul la cote maxime.

Nu te simți ciudat

În special la început de drum activitatea ta va părea puțin neobișnuită. Nu e prea simplu să vorbești la cameră, dar poți încerca să-ți imaginezi că porți o discuție cu o prietenă bună sau că încerci să o înveți cât mai multe tehnici cu ajutorul cărora se poate machia acasă pentru evenimente festive sau pentru un look natural de zi cu zi. Este important să comunici cât mai mult și să nu faci pauze lungi între idei, iar dacă acestea apar, trebuie să adaugi și o muzică potrivită de fundal. De asemenea, este foarte important să stabilești o conexiune cu cei care te urmăresc. Răspunde comentariilor, încurajează-i să-ți pună întrebări și organizează diferite concursuri prin care aceștia pot câștiga produsele tale preferate. Câteva detalii simple te vor ajuta să îți faci loc în această lume.

Fă-ți numele cunoscut

Nimic nu se compară cu puterea rețelelor de socializare. Când vine vorba de popularizarea unui brand sau a unui nume, asigură-te că ai toate canalele principale la îndemână: Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter etc. Prin intermediul acestora vei reuși să împărtășești conținutul pe care îl creezi cu cât mai mulți oameni atât prin mijloace organice, cât și prin reclame plătite. Chiar dacă este recomandat să distribui cât mai multe dintre filmulețele tale și să-i încurajezi și pe ceilalți să facă la fel, nu îți bombarda publicul cu aceleași materiale pentru fiecare platformă. Analizează-ți munca în așa fel încât să poți determina care sunt cele mai potrivite formate și categorii de videouri. 

 

Încetul cu încetul poți pune bazele unei cariere, iar în timp, numele tău poate deveni cunoscut în universul produselor de beauty. Pasiunea cu care abordezi o activitate precum makeupul nu trebuie lăsată să se piardă în timp și ar fi păcat să nu profiți de ușurința cu care poți ajunge acum la oameni prin intermediul online-ului.

 

 

Loading...