Bea vin roşu şi nu vei avea probleme cu auzul!

femeie_vin_3-23-2008_10-42-14_pm.jpg

femeie vin
Vinul roşu previne cancerul, ajută inima şi protejează simţul auzului
Citeste tot despre: 

Pe lângă efectele benefice deja cunoscute precum prevenirea bolilor de inimă, a cancerului, îmbunătățirea capacităților cerebrale și scăderea colesterolului, vinul roșu mai are un efect terapeutic neobișnuit: previne pierderea auzului, transmite doctorulzilei.ro.

Cercetătorii au descoperit că datorită conținutului de resveratrol, vinul roșu poate preveni și pierderea auzului. În cadrul unui studio al spitalului din Detroit s-a descoperit că resveratrolul previne pierderea auzului cauzată de expunerea la zgomote puternice, în cazul șoarecilor. “Am observat că administrându-le rozătoarelor resveratrol, pot fi prevenite declinul mintal și pierderea auzului,” explică dr. Henry Ford. Această descoperire este foarte importantă, având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele peste 60 de ani au probleme cu auzul, din cauza pierderii firișoarelor de păr din urechea internă ca  rezultat al îmbătrânirii.

Alte efecte benefice ale vinului roșu:

- Previne cancerul: resveratrolul reduce incidența tumorilor și inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Conform unor cercetări, un pahar pe zi de vin roșu reduce la jumătate riscul cancerului de prostată.

- Protejează inima: flavonoidele din vinul roșu scad colesterolul rău din sânge, iar resveratrolul împiedică formarea cheagurilor de sânge prevenind apariția problemelor cardiovasculare.

- Previne demența: resveratrolul ajută la formarea de noi neuroni prevenind declinul cognitiv.

Loading...

Citește și

  • Un pahar zilnic cu vin roşu, pe post de măsură profilactică împotriva gripei, este prescris de acum înainte pentru maimuţele de la grădina zoologică Krasnoiarsk, din Siberia, relatează France Presse.

  • Cercetătorii israelieni de la Universitatea din Ierusalim au descoperit că atunci când e consumat regulat şi în mod raţional, vinul roşu scade riscul apariţiei bolilor de inimă şi, asociat cu friptura, scade, în decurs de trei luni, colesterolul.

  • Se spune că vinul roşu este bun pentru femei numai dacă-l beau bărbaţii. Însă, acest lichid preţios nu este renumit doar pentru gustul şi aroma sa, ci şi pentru calităţile sale extraordinare pe care le are asupra pielii.