Bea cafea pentru o piele perfectă

Consumată cu moderaţie, cafeaua are o mulţime de beneficii pentru sănătatea organismului, inclusiv a pielii. O exfoliază, o revigorează şi, mai mult, ameliorează aspectul neplăcut al celulitei. În plus, marea majoritate a cremelor conţin cofeină.   

  • Exfoliantă. Cafeaua reuşeşte să redea elasticitatea pielii. Mai mult, contribuie la întinerirea tenului. Explicaţia este aceea că această băutură  conţine compuşi care stimulează producţia de colagen a dermei. Astfel, are loc prevenirea prematură a pielii. Tot ce trebuie să faci este să îţi faci o mască din zaţul de cafea în care pui o jumătatea de lingură de ulei de măsline. Le amesteci cât poţi de bine, apoi aplici masca pe faţă. O laşi câteva minute să se usuce, apoi te speli bine pe faţă cu apă din abundenţă. Vei observa cum tenul tău va fi mai luminos, iar celulele moarte vor fi îndepărtate.
  • Revigorantă. Cafeaua te ajută să ai o piele mată şi netedă, ca o adolescentă. Trebuie să-ţi ştergi tenul cu o dischetă demachiantă pe care o înmoi în cafea. Rezultatul? Pielea ta devine catifelată asemănătoare bebeluşilor.
  • Anticearcăn. Uneori, dacă pierzi o noapte sau pur şi simplu eşti obosită şi nu ai timp să
  • dormi, dimineaţa vei avea cearcăne. Ai putea însă să iei două dischete demachiante pe care să pui puţină cafea. Ulterior, le ţii pe ochii pentru câteva minute. Cearcănele vor fi reduse simţitor, iar ziua ta va fi mai plăcută fiindcă nu vei mai fi stânjenită de cum arăţi.    
  • Anticelulitic. Zaţul de cafea este salvatorul celulitei! Fă-ţi singură o mască. Pune zaţul de la două ceşti de cafea într-un bol, adaugă un ardei iute, tocat mărunt şi o lingură de ulei de măsline. O să vezi, marea majoritatea a cremelor anticelulită au ca principal ingredient cofeina, conform www.doctorulzilei.ro.
Loading...