Adevaratele motive care le determină pe femei să fie infidele

Citeste tot despre: 

Ca stereotip, ochii care fug în stânga şi în dreapta şi predispoziţia de a înşela sunt considerate, mai degrabă, obiceiuri bărbăteşti. Adevarul nu este, însă, acesta, femeile acţionând la fel, chiar dacă motivele pentru care înşală par a fi mai profunde.

Renee Lee, expert in psihologie si in terapie relationala, vorbeste despre cele cinci motive reale care stau in spatele aventurilor sexuale ale femeilor aflate in relatii stabile.
 
1. Trec printr-o tranzitie
 
Pe masura ce o femeie se maturizeaza, tot felul de evenimente ii afecteaza psihicul: de la pierderea unuia dintre parinti la statutul ei relational adesea oscilant. Acestea sunt momente de tranzitie care fac femeia sa fie tot mai introspectiva, explica Lee. Chiar daca tot ce si-a dorit pana in prezent este sa isi formeze o familie, intreaga tranzitie ii tulbura latura emotionala facand-o sa-si puna clasica intrebare: “Incotro ma indrept?” Disconfortul creat de schimbare, dar si de lipsa unui obiectiv pe termen lung sau frica de el pot determina reactia-impuls de a gasi pe cineva care sa o faca sa uite de toate grijile din prezent. Acel cineva se concretizeaza, cel mai des, in fiinta unui barbat si intr-o aventura amoroasa.

 
2. Nu se simt apreciate
 
Fara doar si poate, se intampla des ca o femeie, indiferent cate realizari are in domeniul profesional, la scoala sau pe alte planuri (chiar in bucatarie), sa nu fie intampinata cu acel “Bravo! Sunt mandru de tine!” din partea partenerului. Lipsa de apreciere, aprecierea scazuta sau cea existenta, dar nearatata vor determina femeia in cauza sa caute o legatura emotionala care sa o faca sa simte ca ea, insasi, merita! Femeile care nu se simt apreciate acasa, in relatia de cuplu, resimt adesea frustrare si sufera depresii, fapt ce le lasa mai receptive la aventuri amoroase in care amantul, cel putin aparent, o apreciaza mai mult decat partenerul.

VEZI CARE SUNT CELELALTE MOTIVE PENTRU CARE FEMEILE SUNT INFIDELE, PE LYLA.RO

Loading...