9 trucuri de la bunica pe care să le foloseşti cu încredere la tine acasă

shutterstock_33244951_femeie_produse_curatenie.jpg

femeie curatenie
Păstrează curăţenia şi ordinea în casa ta folosind trucuri din bătrâni. Funcţionează de minune!
Shutterstock
Citeste tot despre: 

Te-ai gândit vreodată cât de uşor poate fi să îndepărtezi de pe haine o pată dificilă sau cât de simplu este să maschezi urmele de cuie din pereţi? Când nimic pare că nu te mai ajută, apelează cu încredere la sfaturile buncii! Iată 9 trucuri care funcţionează în situaţii în care te aştepţi mai puţin!

1. Petele de cerneală albastră se pot curăţa uşor dacă vom ţine îmbrăcămintea pătată câteva minute în lapte fierbinte. Petele de cerneală roşie dispar în 24 de ore dacă punem peste ele puţin muştar, iar a doua zi spălăm ţesătura.

2. Aroma cafelei se păstrează timp îndelungat dacă, după ce am desigilat punga, o ţinem la frigider.

3. Vrei să ai flori sănătoase şi pline de strălucire? Şterge frunzele florilor cu o cârpă curată, umezită în apă, iar apoi, o dată pe lună, stropeşte-le cu bere folosind un recipient cu pulverizator. În acest fel, le vei proteja de insecte dăunătoare şi boli.

4. După ce s-au prăjit peşte, chiftele, şniţele sau cârnaţi în bucătărie persistă un miros neplăcut. Aeriseşte bine încăperea, spală vasele în care ai gătit iar, apoi, pune într-o farfurie plată o felie de pâine stropită cu oţet. Închide fereastra şi lasă pâinea pe masă de pe-o pe zi pe alta. Vei vedea că mirosul va dispărea până a doua zi.

5. Oul fiert şi răcit este mult mai uşor de curăţat de coajă dacă în apa în care a fiert se pun câteva picături de oţet. Mai mult, ca să nu se spargă atunci când fierbe, în apă se adaugă o linguriţă de sare.

6. Hainele din piele (dar nu şi cele din piele întoarsă) se menţin mai mult timp ca şi noi dacă în fiecare vară (în extrasezon)le dăm cu o cremă de pantofi lichidă. Apoi, după ce le lăsăm să se usuce, le lustruim cu o cârpă uscată şi moale şi le punem înapoi în dulap. 

7. Când vrei să introduce un şurub în perete, acesta va intra mai uşor dacă ungi vârful cu ceară. Nu folosi săpun deoarece nu este un bun lubrifiant şi favorizează coroziunea.

8. Pasta corectoare folosită pentru a şterge erorile de pe documente este foarte bună pentru estomparea urmelor de cuie şi  pioneze din ziduri.

9. Urmele de creion sau de pix de pe pereţi dispar dacă se aplică peste ele o pastă format din săpun ras şi bicarbonate de sodium.

Loading...

Citește și