7 tratamente de înfrumuseţare pe care poţi să le faci în această toamnă

Ultima actualizare:

    Tratamentele cu laser îţi fac pielea sensibilă la lumina soarelui
Tratamentele cu laser îţi fac pielea sensibilă la lumina soarelui

Câteodată, soarele nu este cel mai bun prieten al tenului tău. Mai ales atunci când vrei să-ţi faci un tratament de înfrumuseţare cu laser. Iar asta deoarece laserul produce o fotosensibilizare a pielii, iar dacă apoi te vede soarele, rişti hiperpigmentarea tenului. Cine vrea să scape de riduri, pori dilataţi, păr pe faţă sau pete maronii, acum e momentul să se apuce de treabă. Medicul chirurg estetician Florin Juravle ne spune ce tratamente sunt recomandate în această perioadă.

Petele maronii. S-au format în urma expunerii la soare, iar ca să scapi de ele ai mai multe metode. Dacă sunt recente, superficiale, poţi să încerci un tratament cu cremă depigmentară, pe care să o aplici dimineaţa şi seara. Aceasta fotosensibilizează pielea, din acest motiv e bine să o aplici doar în sezonul rece. În cazul în care petele sunt mai profunde, le poţi „anihila” cu un peeling chimic sau, sau cu un IPL sau cu un laser profund, în cazurile mai complicate.   

Ridurile. Cel mai bun tratament este laserul fracţionat. Tratează, în acelaşi timp, şi  acneea, cicatricele. Acum, să nu te aştepţi să te facă de 20 de ani, când tu ai 50. Laserul îmbunătăţeşte simţitor calitatea pielii şi atenuează ridurile. Dar nu e un tratament definitiv, fiind nevoie de repetarea şedinţelor, pentru întreţinere.

Porii dilataţi. Se pot trata simplu şi fără durere cu un laser care încălzeşte dermul papilar şi astfel stimulează producerea de colagen nou. Pilea devine mai elastică şi porii se strâng. E nevoie de 4 şedinţe la 2 săptămâni, apoi de întreţinere. O şedinţă costă circa 150 de euro

Punctele negre. De obicei se tratează în cabinetele cosmetice, în orice perioadă a anului. Dacă vrei rezultate mai rapide, atunci trebuie să apelezi la peelingul chimic, care se face în sezonul rece. Însă nici acesta nu poate rezolva definitiv problema.

Punctele negre se scot doar la saloanele de cosmetică
Punctele negre se scot doar la saloanele de cosmetică

Rejuvenarea. E un tratament care întinereşte tenul, îi redă prospeţimea şi luminozitatea. Se face cu lumină intens pulsată, fiind nevoie de 1-2 şedinţe, la o lună distanţă. Costă în jur de 100 de euro.

Epilarea definitivă. Se face cu lumină intens pulsată, în decurs de mai multe şedinţe (până la 20 şedinţe, câte una pe lună). În toată această perioadă trebuie să-ţi protejezi pielea cu cremă cu factor de protecţie. Toamna este momentul ideal pentru a începe un asemenea tratament. O metodă mult mai bună e cea cu laser. E mai puternică, mai eficientă, se face la distanţă de două luni şi jumătate, fiind nevoie de doar 6 şedinţe.

Peelingul chimic se face şi el tot în sezonul rece, pe faţă. Este folosit pentru a îndepărta ridurile fine de sub ochi şi din jurul gurii, precum şi pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare sau îmbătrânirii. Tot la peeling chimic pot apelea persoanele cu cicatrice după acnee, cu pete solare şi pistrui. Trebuie să ştii că, după o astfel de procedură, faţa va prinde o crustă care va cădea în decurs de circa 3-7 zile, în funcţie de cât de profund a fost peeelingul. În toată această perioadă nu prea ai cum să ieşi din casă. După ce cade crusta, tenul tău va fi neted ca de bebeluş. Preţul este de 100-150 euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net