5 soluții moderne care îți șterg ridurile de pe chip

ten.jpg

Efectul acestor proceduri este de câteva luni
Efectul acestor proceduri este de câteva luni
clickpentrufemei.ro.
Citeste tot despre: 

Oricât de mult am încerca să ținem timpul în loc, vârsta își spune cuvântul și ridurile apar unul câte unul pe chipul nostru. Există soluții care te întineresc câțiva ani într-o singură ședință. Iată care sunt acestea și cât de eficiente sunt.

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, aspectul și proprietățile pielii se modifică. Vârsta, hormonii, expunerea la soare, fumatul, toate duc la apariția ridurilor. Dermul începe să se subțieze, rețeaua de elastină și fibrele ce colagen devin mai slabe, conținutul de acid hialuronic, important pentru reținerea apei, scade. Ai mai multe variante de a elimina ridurile, ne spune medicul estetician Florin Juravle.

  1. Injectarea de acid hialuronic este cea mai populară metodă. Acesta este o substanță care există în mod natural în piele și ajută la hidratare, la menținerea volumului. Se prezintă sub forma unor geluri injectabile care se introduc ușor în și sub piele, pentru a reface instantaneu volumul pielii, pentur a netezi ridurile și cutele faciale, a redefini buzele. Efectele durează până la un an de la aplicarea tratamentului.
  2. Botoxul. Acționează prin blocarea impusurilor nervoase direcționate către toți mușchii în care a fost injectat. Procedura nu durează mai mult de 20 de minute, iar după injectare nu este nevoie de timp de recuperare. Poți ieși în oraș imediat după, singurele recomandări fiind să nu stai întinsă sau să te apleci timp de 4 ore, să nu masezi zonele tratate și să nu faci efort fizic timp de 24 de ore. Rezultatul apare în câteva zile, iar ridurile se atenuează în aproximativ o săptămână. Aspectul este foarte plăcut, natural, senin, iar la majoritatea pacienților apare un efect de ridicare a jumătăților laterale ale sprâncenelor, care este binevenit. După primul tratament cu botox, rezultatul durează între 3 și 6 luni, după care expresia feței revine la „forma inițială”. Este momentul când tratamentul trebuie repetat, iar rezultatul poate să țină de data asta mai mult.
  3. Mezobotoxul este una din cele mai recente tehnici de rejuvenare a feței și de ameliorare a ridurilor fine. Procedura constă în diluarea unei mici cantități de botox în soluții bazate pe agenți de hidratare a pielii, vitamine și minerale. Această combinație este introdusă în piele prin metoda clasică a mezoterapiei, pentru a obține un efect de umplere și reducere a ridurilor fine, superficiale. Prin această tehnică, botoxul este injectat în stratul superficial al pielii și nu în mușchi, ca în cazul ridurilor din jurul ochilor, a frunții sau între sprâncene, iar concentrația botoxului folosit în acest caz este de 5 până la 10 ori mai mică decât la un tratament clasic. Mezobotoxul tratează riduri fine de la nivelul frunții, de sub ochi, obraji sau partea inferioară a feței, putând fi folosit, dacă e necesar, oriunde la nivelul corpului, dacă pielea este suficient de elastică. Pentru tratarea liniilor de la coada ochiului, se recomandă totuși un tratament clasic cu Botox, ce implică doze mai mari și este total diferit de MezoBotox.De obicei, tratamentul presupune o cură de 4 până la 6 tratamente, efectuate la interval de 2 săptămâni, iar efectul obținut se menține între 6 și 12 luni.
  4. Peelingul chimic. Cunoscut și sub numele de exfoliere chimică sau derma-peeling, peeling-ul chimic este o tehnică folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Pe parcursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele determină apariția unor vezicule, ca și cum fața ar fi arsă, apoi se exfoliază și crustele cad. ”Noua piele” este mai catifelată și mai puțin ridată, dar sensibilă la razele solare. Efectul este temporar. Procedura poate fi efectuată pe față, gât sau mâini și este folosită pentru a îndepărta ridurile fine de sub ochi și din jurul gurii, precum și pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare, îmbătrânire sau factori ereditari. De asemenea, se adresează persoanelor cu acnee sau cu cicatrici postacneice, reduce pistruii și petele solare, precum și hiperpigmentarile.
  5. Lifting cu fire de suspensie. Una dintre cele mai spectaculoase tehnici de rejuvenare minim invazive este, potrivit medicului Florin Juravle, folosirea firelor de suspensie pentru a repoziționațesuturile și a ajuta restructurarea lor naturală. „Această metodă se adresează pacienților cu o lăsare moderată a pielii feței, cu o piele încă tonică și elastică. Se face, în funcție de complexitate și număr de fire, în sala de operație sau chiar în cabinetul medical, cu anestezie locală. Firele, odată introduse în piele, activează biostimularea și bioregenerarea țesuturilor de legătură, ducând la rebalansarea tensiunilor de sub piele”, spune specialistul. Rezultatele se văd după câteva zile, efectul maxim se vede la 4 săptămâni și se stabilizează în 5-6 luni.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1