5 lucruri pe care nimeni nu ți le spune înainte să devii părinte

Părinți.jpg

parinti copii sfaturi maternitate meserie
Meseria de părinte poate fi foarte grea, dar și foarte frumoasă
Foto: Hepta

Să fii părinte poate fi o experiență incredibil de frumoasă sau una incredibil de grea.

Sunt anumite lucruri pe care doar experiența de viață te poate învăța. Acestea sunt cinci lucruri de care nimeni nu-ți spune înainte să devii părinte, conform Huffingtonpost.com.
1. Vor fi moment în care nu-ți mai suporți copiii.

 

Cu toții avem în jurul nostrum părinți care vorbesc despre cât de minunată este experiența de a fi părinte, însă lucrurile nu stau chiar așa. Câteodată, copiii ne fac să ne urcăm pe pereți, căci devin agresivi, mint, fură, ne insultă sau vorbesc urât. Nu au buton de oprire, așa că nu ai cum să scapi de aceste clipe. Singurul lucru care ajută în astfel de cazuri este să-ți amintești cum erai și tu în copilărie și să încerci să-i ghidezi cât mai bine.

2. Este un angajament pe viață.

Când avem copii, nu ne dăm seama că suntem de gardă 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Este o slujbă care nu se termină niciodată. Când au probleme, trebuie să fii lângă ei. Învață să pui nevoile lor înaintea alor tale. Poate nici tu nu deții toate soluțiile, dar este important să le asiguri acel umăr pe care să plângă.

3. Nu există o metodă de parenting ideală

Ar fi minunat să aplici mereu aceeași metodă de creștere a copiilor, însă din păcate lucrurile nu funcționează așa. Toți copiii sunt diferiți și trebuie să te porți cu ei în funcție de personalitatea lor, altfel te vei stresa foarte mult, iar ei vor fi nefericiți. Trebuie să le arătăm că sunt unici și speciali, cu bune și cu rele.

4. Nicio carte de parenting din lume nu te va ajuta

Deși sunt numeroase cărți cu informații foarte utile în creșterea copiiilor, nu vă bazați pe le pentru o rețetă de success. Vor fi foarte multe situații extreme pentru care nu s-a scris încă niciun capitol. De foarte multe lucruri o să-ți dai seama la fața locului, iar în general vei învăța din greșeli, nu din cărți.

5. Să fii părinte este cel mai satisfăcător lucru din lume

Meseria de părinte nu te recompensează financiar, ci sufletește. Vor fi moment grele în care te vei întreba de ce ai făcut copii, dar în ciuda nebuniei și a haosului care se pot instala la tine acasă, copiii sunt incredibili. Ei reprezintă tot ce este mai bun în noi și este un privilegiu să-i vedem cu cresc. Sunt moștenirea noastră pe acest pământ. Multe personae și-ar dori să obțină satisfacția aceasta, însă din diverse motive nu pot, așa că trebuie să fii recunoscător pentru această oportunitate, chiar și în momentele mai grele.

Loading...